- Reklama -
Sofa – baldas, be kurio neįsivaizduojami tikriausiai nei vieni namai
Sofa – baldas, be kurio neįsivaizduojami tikriausiai nei vieni namai

Sofa – baldas, be kurio neįsivaizduojami tikriausiai nei vieni namai. Ji pasižymi išskirtiniu universalumu, dizainų ir funkcijų gausa. Nepaisant to, kad sofos dažniausiai naudojamos svetainėje, jos puikiai pritaikomos ir kitose namų erdvėse. Kokie populiariausi mitai iki šiol supa šiuos baldus ir kodėl jais neverta tikėti?

1. Sofų priežiūra sudėtinga

Tai, be abejonės, vienas iš populiariausių mitų. Pakankamai dažnai manoma, kad sofas, taip pat ir minkštus kampus, sudėtinga prižiūrėti. Visgi daugeliu atvejų tai nėra tiesa. Šiais laikais baldiniai apmušalai yra specialiai impregnuojami. Taip jie tampa kur kas atsparesni dėmėms, be to, yra lengviau valomi. Priklausomai nuo tipo, apmušalo priežiūra gali skirtis, tačiau įprastai ji nebūna sudėtinga.

Be to, galima įsigyti specialiai tam skirtas priemones. Naudojantis jomis, efektyviai apsaugomas minkštų baldų paviršius ir lengvai išvalomos dėmės. Atsižvelgiant į sofos apmušalą (oda ar tekstilė), svarbu pasirinkti atitinkamas priežiūros priemones, kurių platų pasirinkimą galima rasti baldų parduotuvės asortimente.

2. Minkštam kampui reikia daug daugiau vietos

Daugelis mano, kad minkštiems kampams, kitaip kampinėms sofoms, reikia daug daugiau vietos nei standartinėms sofoms. Tačiau tai nebūtinai tiesa. Šiuolaikinė pasiūla leidžia rinktis iš daugybės skirtingų matmenų baldų. Net ir minkšti kampai su miegojimo funkcija gali būti pakankamai kompaktiški bei tilpti nedideliame kambaryje.

Tiesa, tam, kad baldas estetiškai atrodytų ir būtų maksimaliai patogus, svarbu atsižvelgti ne tik į patalpos plotą, bet ir planą. Pastačius minkštą kampą, turėtų likti pakankamai vietos praėjimui ir laisvam judėjimui. Todėl prieš perkant tiek standartinę, tiek kampinę sofą, rekomenduojama atidžiai įvertinti minėtus aspektus.

3. Nauja sofa neskleidžia jokio kvapo

Visiškai įprasta, kad nauja sofa skleidžia tam tikrą kvapą. Jį gali lemti tiek baldo konstrukcijai, tiek apdailai naudotos medžiagos. Įprastai toks kvapas išnyksta maždaug per penkias dienas, todėl pergyventi dėl jo tikrai neverta. Tam, kad šis procesas būtų greitesnis, rekomenduojama gerai išvėdinti kambarį, kuriame laikoma sofa ar minkštas kampas.

Visgi, jeigu laikui bėgant neįprastas kvapas nedingsta, patariama kreiptis į baldų salono, kuriame įsigijote pirkinį, specialistus. Įvertinę individualią situaciją, jie gali pasiūlyti atitinkamą problemos sprendimo būdą.

4. Sofos netinka turintiems augintinių

Tai, jog namuose laikote augintinių, nereiškia, kad negalite turėti sofos arba minkšto kampo. Tam, kad jie būtų atsparesni ir lengviau prižiūrimi, tereikia pasirinkti atitinkamą baldo apmušalą. Plačiame asortimente galima rasti specialiai laikantiems augintinius pritaikytų audinių. Taigi jums tereikia apsispręsti, kuri spalva, raštas ir tekstūra arčiausiai širdies.

Galbūt atėjo pats metas įsigyti naują sofą? Paneikite su šiais baldais susijusius mitus ir pasirūpinkite savo namų jaukumu. Atsipalaiduokite ant patogios sofos ar minkšto kampo su visa šeima ir pamirškite bet kokius rūpesčius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!