- Reklama -
Šiandien iš bet kurios pasaulio vietos galima patogiai ne tik mokytis, bet ir mokyti
Šiandien iš bet kurios pasaulio vietos galima patogiai ne tik mokytis, bet ir mokyti

Pasaulyje šiuo metu vis dar siautėjanti pandemija daugelį verslų privertė veiklą perkelti į elektroninę erdvę. Be to, tam reikėjo žaibiškų sprendimų. Nenuostabu, kad daugumai jie atrodė neįprasti, gąsdinantys, juk ir situacija – absoliučiai unikali. Kalbų mokymasis – tai tik viena iš daugelio sričių, kurias ši padėtis stipriai palietė. Aptarkime, kaip kalbų mokymo bendruomenėje buvo sutiktos šios permainos, kokių teigiamų aspektų čia įžvelgiama ir ar mokymų kokybė šios pandemijos metu tikrai nenukentėjo.

Į pradžioje kilusius klausimus – jau atsakyta

Pradėjus ugdymą nuotoliniu būdu, ne vienam kilo klausimų ar net abejonių dėl procesų, mokymosi eigos. Juk tokioje situacijoje visi atsidūrėme pirmą kartą. Bėgant laikui, pasibaigus pirmajai karantino bangai, išmokome įvairių pamokų, todėl atėjus antrajai, daug jų buvo galima sklandžiai pritaikyti ir pagerinti visus ugdymo ir mokymosi procesus. Būtent todėl pradžioje labai įtariai priimti pokyčiai ilgainiui pripažinti kaip teigiami, pamėgti tiek besimokančiųjų, tiek specialistų, dėstančių kalbas.

Teigiami aspektai

Prakalbus apie išmoktas pamokas ir pritaikytus pokyčius, galima vardinti teigiamus aspektus, kuriuos pastebėjo daugelis besimokančiųjų ir dirbančių nuotoliniu būdu:

  • Galima dirbti iš bet kurios Lietuvos ar net pasaulio vietos. Tai labai svarbu, nes pasirinkus saugiausią ir patogiausią vietą galima mokytis lengviau ir efektyviau. Be to, toks privalumas praverčia tiems, kurie atidėliojo tobulėjimą dėl atstumo, kurį tekdavo įveikti keliaujant į kalbų mokyklą, ar panašių kliūčių.

  • Tereikia išmaniojo įrenginio, interneto, mikrofono ir ausinių. Tai sumažina jaudulį ir palengvina kursų reikmenų paieškas. Norint mokytis ir tobulėti, belieka tik prisijungti ir dalyvauti užsiėmime, naudojantis savo kompiuteriu ar kitu išmaniuoju įrenginiu.

  • Galima mokytis sau patogiu laiku. Paplitus mokymuisi iš namų, mokytis galima bet kuriuo paros ar savaitės metu. Prieiga prie mokymosi išteklių kursų dalyviams dažniausiai neribojama, todėl prisijungti prie jų tuomet, kai patogu – vieni juokai.

Šiandien iš bet kurios pasaulio vietos galima patogiai ne tik mokytis, bet ir mokyti. Tai neretai palengvina gerų rezultatų siekimą. Pavyzdžiui, rusų kalbos kursai, vedami rusakalbio, gyvenančio Rusijoje, gali būti patikimas būdas išmokti šios kalbos nepriekaištingai. Tokiu būdu galima semtis žinių iš asmens, kuris ne tik profesionaliai moka šią kalbą, bet ir ją kasdien vartoja bei gali supažindinti su tos šalies mentalitetu bei kultūriniais skirtumais.

Kokybė nenukenčia

Pradėjus taikyti tokį mokymosi modelį, buvo baiminamasi, kad nukentės mokymosi kokybė, sulėtės jo procesai. Tačiau praktika rodo, kad mokytis įvairių kalbų kursų dalyviams sekasi puikiai. Tiems užsiėmimų lankytojams, kurie kalbos keliu žengia dar tik pirmuosius žingsnius, tai gali būti ne tik patogiau, bet ir naudingiau, nes esant sau mieloje, jaukioje namų aplinkoje patiriama mažiau streso, nepasitikėjimo savimi.

Prie pandemijos sprendimų verslai prisitaikė įvairiai. Vis dėlto kalbų mokymo sektorius tai padarė išties gerai, ir dauguma mokyklų neketina nustoti naudoti tokio darbo modelio. Dauguma paslaugų naudotojų giria perėjimą prie nuotolinio mokymo ir taip pat planuoja naudotis jo pranašumais toliau. Šis būdas itin pravartus įmonių mokymams, kurie gali vykti darbuotojams patogiu metu. Tad kviečiame tokį neįprastą istorinį laikotarpį išnaudoti produktyviai: tobulinti savo kalbos įgūdžius ir grįžti į, tikėkimės, netrukus vėl atsiversiantį pasaulį kupini naujų žinių.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!