- Reklama -
Teisingumo ministrė Milda Vainiutė. KK nuotr.
Teisingumo ministrė Milda Vainiutė. KK nuotr.

Šiandien Kalėjimų departamento vadovybė teisingumo ministrei Mildai Vainiutei pristatė pradinius maitinimo paslaugų pirkimo patikros rezultatus.
Patikrinimas Alytaus pataisos namuose atskleidė, kad perkant šią paslaugą buvo padarytas ne vienas Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimas. Dėl šių aplinkybių bus atliktas tarnybinis patikrinimas, kuris padės nustatyti konkrečių pareigūnų tarnybinę atsakomybę. Analogiškų viešųjų pirkimų patikrinimai taip pat bus atlikti ir Marijampolės bei Kybartų pataisos namuose.
„Pastaraisiais mėnesiais nustatyti pasikartojantys viešųjų pirkimų pažeidimai bausmių vykdymo sistemoje liudija, kad pavienės laisvės atėmimo įstaigos nesugeba užtikrinti racionalaus valstybės lėšų naudojimo. Todėl Kalėjimų departamentui nurodyta centralizuoti visus viešuosius pirkimus ir užtikrinti jų kontrolę“, – sako teisingumo ministrė.
Kalėjimų departamentui yra pavaldžios 17 laisvės atėmimo vietų ir probacijos įstaigų.
Susitikime taip pat buvo kalbėta, kaip glaudžiau bendradarbiauti su pareigūnų profesinėmis sąjungomis, įgyvendinti jų teikiamus pasiūlymus dėl dirbančiųjų bausmių vykdymo sistemoje darbo sąlygų, atskirų įstaigų mikroklimato gerinimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!