- Reklama -

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas G.Kryževičius, susidaro įspūdis, stebi "gladiatorių" kautynes ir rodo nykštį žemyn: V.Kondratjevo sprendimu nokautuota N.Venckienė turi būti pribaigta. Mažos mergaitės kaina? KK nuotr.

LR CPK 147 str. imperatyviai numato, kad prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo teismas išsprendžia nedelsdamas, bet ne vėliau kaip per tris darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos.

Laikinųjų apsaugos priemonių taikymas galimas bet kurioje proceso stadijoje: ir apeliacinės, ir kasacinės instancijos teisme.

Prieštaraujantis įstatymui skubaus sprendimo vykdymas privalo būti sustabdytas, nes priešingu atveju bus grubiai pažeistos mažametės teisės ir interesai, bus padaryta neatstatoma žala.

Tačiau nepaisant tai, jog šios kategorijos bylose skubus vykdymas negalimas ir teisėjo V. Kondratjevo sprendimas yra priimtas pažeidžiant tiek mūsų šalies, tiek tarptautinės teisės normas, vaiko teises , norus ir interesus, bet kokia kaina siekiant nukentėjusiąją mergaitę grąžinti galimai nusikaltimo vykdytojai iki pedofilijos bylos nagrinėjimo, tačiau Panevėžio apygardos teismo pirmininkas neskuba tokioje neeilinėje situacijoje laikytis įstatymų.

Peršasi vienintelė išvada, kad Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas V.Kondratjevas savo sprendimą dėl mergaitės ir skubaus vykdymo buvo suderinęs ne tik su Panevėžio apygardos teismo pirmininku ar teisėjais, bet ir su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjais. Kitaip paaiškinti Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininko veiksmų ir nenoro spręsti pateikto prašymo paaiškinti negalima.

“Drąsiaus kelias”

xxx

“Karšto komentaro” prierašas: į redakciją plūsta palaikymas Kedžio dukrelei ir jos globėjai ne tik iš visos Lietuvos regionų, bet ir iš JAV, Vokietijos, Anglijos, Norvegijos, Danijos, Olandijos.

Į “Karšto komentaro” redakciją paskambinę Vokietijos lietuviai siūlo N.Venckienei ir mergaitei prašyti politinio prieglobsčio Vokietijoje ir siūlo šiuo klausimu visokeriopą pagalbą – įskaitant ir gyvenamąją vietą Vokietijoje.

“Karštas komentaras” primena, kad pritariantys rašytojos, nepriklausomybės akto signatarės Vidmantės Jasukaitytės straipsniui “Pakarti negalima paleisti”, savo pritarimą su savo duomenimis (vardas pavardė, adresas ir telefono numeris) siųstų į “Karšto komentaro” redakciją el.paštu: info@hotcommentary.com. Redakcija informuoja, kad vakar bei naktį gauti parašai jau įrašyti po peticija ir pristatyti adresatams.

19.00 val. Į “Karšto komentaro” redakciją toliau plūsta palaikymo laiškai D.Kedžio dukrelei ir jos globėjai Neringai Venckienei. Be laiškų iš įvairių Lietuvos regionų, gavome laiškų iš Švedijos ir Kanados lietuvių. Kanados lietuviai linki “Stiprybės ir pergalės šitoje kovoje su susikompromitavusių valdžiažmogių išsidirbinėjimais” ir teigia, jog Drąsiaus dukrelei padės viskuo, kuo galės.

23.20 val. Redakcija toliau gauna žmonių palaikymo laiškus iš Lietuvos ir užsienio.

Aštuonių vaikų mama iš Norvegijos rašo: “Pasirašau po peticija. Linkiu stiprybės Neringai ir visai jos šeimai, seku įvykius kasdien nuo jų pradžios, manau, teisingumas nugalės. Dievo palaima telydi Jūsų šeimą”.

Visi iki ryto gauti parašai po peticija jau ryte bus pristatyti adresatams: LR Prezidentei, Seimo pirmininkei, generaliniam prokurorui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!