- Reklama -

Infraraudonųjų spindulių šildytuvas nuo kitų rūšių šildytuvų skiriasi tuo, kad jis veikia akimirksniu, jam nereikia palaipsniui apšilti. Be to, jo skleidžiama šiluma neišsisklaido atviroje erdvėje, o tiesiogiai veikia aplinkui esančius žmones. Šio tipo šildytuvai šilumą perduoda tokiomis pat bangomis, kaip ir saulės spinduliai. Todėl šildydami patalpas infraraudonaisiais spinduliai mažiau turėsite išlaidų dėl šildymo.

Kodėl šildymas infraraudonųjų spindulių šildytuvais nėra brangus?

Šildytis infraraudonaisiais spinduliais nėra labai brangus, nes šių šildytuvų gamintojai pasirūpino, kad jų produkcijos vartotojai nepatirtų daug išlaidų. Kadangi toks šildytuvas pradeda veikti iš karto po jo įjungimo, šilumos sąnaudų reikia žymiai mažiau, nei šildantis kitų rūšių šildytuvais. Infraraudonųjų spindulių šildytuvas tinka naudoti net ir sunkiai apšildomose patalpose bei lauke. Didelis pliusas yra ir tai, kad, kai patalpa pakankamai prišyla, prietaise įmontuotas specialus jutiklis šildytuvą išjungia, o kai oras atvėsta, šildymas vėl įjungiamas. Tad visą laiką yra palaikoma nuolatinė norimo lygio temperatūra.

Ar saugu yra naudotis infraraudonųjų spindulių šildytuvu?

Visiškai saugu, nes šio tipo šildytuvai turi įdiegtas patikimas apsaugos sistemas. Pavyzdžiui, jei toks šildytuvas nukristų ant žemės, jis bemat automatiškai išsijungs. Tokie šildytuvai turi patvirtintas apsaugos klases. Be to, galima būti ramiems ir dėl to, kad infraraudonųjų spindulių šildytuvai nespinduliuoja ultravioletinių spindulių, kurie kenksmingi sveikatai, o patys infraraudonieji spinduliai absoliučiai nekenkia sveikatai. Kadangi šie šildytuvai šildymui nenaudoja dujų, jie puikiausiai tinka naudoti ir didesniuose žmonių susibūrimuose. Taip pat šie šildytuvai yra apsaugoti ir nuo galimos drėgmės rizikos. O šios rūšies šildytuvų lempos gali tinkamai šildyti iki septynių tūkstančių valandų. Tiesa, esama ir tokių lempų, kurių veikimo periodas trumpesnis – tik iki trijų tūkstančių valandų. Paranku ir tai, kad šių prietaisų skleidžiama šiluma net lauko sąlygomis nėra išblaškoma į aplinką.

Kokiomis dar geromis savybėmis pasižymi infraraudonųjų spindulių šildytuvai?

Jau minėjome, kad šie šildytuvai yra verti dėmesio todėl, kad jų skleidžiamoms šiluminėms bangoms išorinės gamtos sąlygos nedaro jokio poveikio, todėl net žiemos metu galima maloniai leisti laiką lauko terasoje ar pavėsinėje. Kita teigiama savybė, šie šildytuvai nesausina oro. Jie, kaip įrodė moksliniai tyrinėjimai, itin yra naudingi tiems asmenims, kuriems dulkės sukelia alerginius astmos priepuolius, nes infraraudonieji spinduliai neišjudina oro dalelių ir nesukelia dulkių judėjimo erdvėje. Jei jus sudomino infraraudonųjų spindulių šildytuvai, tai žinokite, jog pati didžiausia jų pasiūla yra internetinėje parduotuvėje, kurios adresas yra toks: https://renginiopartneris.lt/parduotuve/visos-prekes/sildytuvai/infraraudonuju-spinduliu-sildytuvai/

- Reklama -