- Reklama -

Niekas nėra apsaugotas nuo nemalonumo, kai netyčia ištrinate kokius nors jums svarbius dokumentus. Atsitikus tokiam dalykui, pirmiausiai reikia patikrinti kompiuterio šiukšlinę, susirasti ištrintą dokumentą ir jį atstatyti atgal į aplanką. Tačiau ar įmanoma duomenis atkurti tada, kai šiukšlinė buvo išvalyta, arba kai jie buvo tiesiogiai ištrinti iš kompiuterio išorinio disko? Galima. Ir tai padaryti jums padės internetinė įmonė, kurios adresas: https://phonefix.lt/duomenu-atkurimas/.

Ką daryti, kai netyčia ištrynėte kompiuteryje, planšetėje ar telefone buvusius dokumentų duomenis?

Aišku, geriausias variantas apsaugoti jums svarbius dokumentus – padaryti jų atsargines kopijas ir perkelti jas į atmintuką. Bet ką daryti tada, kai vis dėlto jūsų dokumentai buvo pašalinti iš kompiuterio šiukšlinės? Svarbu iš karto nepulti į paniką ir atsiminti, jog iš šiukšlinės ištrintieji dokumentai ir jų aplankai vis dar išlieka kompiuterio standžiajame diske, kad liktų vietos įrašyti naujiems dokumentams. Atkurti iš šiukšlinės ištrintus duomenis yra įmanoma, tačiau būtina atsiminti, jog jums reikia vengti sistemos pakeitimų, kad jie netaptų kliūtimi atgauti norimus jūsų dokumentus.

Ko reikia, kad dokumentų atstatymas vyktų sėkmingai?

Kai vyksta dokumentų atstatymas, tuo metu negalima išjungti ir mėginti iš naujo perkrauti kompiuterį. Negalima imtis ir atidarinėti programas, kad neprasidėtų jų atnaujinimo veiksmai. Jei tai nutiktų, tada turėti duomenys bus ištrinti negrįžtamai. Duomenų atstatymo procesas bus sėkmingas tuo atveju, jei naujieji duomenys nebuvo perrašyti papildomai, o pats kompiuteris nebuvo fiziškai pažeistas. Jei buvo išvengta duomenų atstatymo metu nepageidaujamų veiksmų, šis procesas tikrai vyks sėkmingai, nes ištrintieji dokumentai, nors ir pažymėti kaip pašalinti, iš tikrųjų vis dar tebėra laikmenoje. Tačiau praktiški žmonės vengia imtis tų darbų, apie kuriuos menkai išmano, todėl į pagalbą pasitelkia profesionalus.

Kodėl neverta pačiam imtis atstatyti prarastus kompiuteryje, planšetėje arba išmaniajame telefone duomenis?

Jeigu jūs netyčia praradote svarbesnius dokumentus nei šeimyninės ar kelionių nuotraukos, jei dingo jums svarbi verslo ar darbinė informacija, jokiu būdu nerizikuokite savarankiškai ją atstatyti, nes galite ją visiškai prarasti ir dėl to patirti labai rimtų nuostolių. Jei taip nutiko, jums protingiausias variantas būtų susisiekti su įmone, kurioje dirba puikiai savo darbą išmanantys šios srities specialistai. Verta turėti omenyje, kad provincijoje gali būti sunku surasti patikimų duomenų atkūrimo specialistų, todėl verčiau pagalbos ieškoti Vilniuje veikiančioje internetinėje įmonėje phonefix.lt, kuri, naudodama atitinkamą įrangą, sėkmingai atstato prarastus duomenis ne tik kompiuteriuose, planšetėse, bet ir išmaniuosiuose telefonuose.

- Reklama -