- Reklama -

Ką reikia žinoti, projektuojant ir statant modernius plieninius sandėlius – angarus? Kokie yra tokio statinio statybos etapai ir kokios konstrukcijos naudojamos pramoninėje statyboje? Apie tai ir bus šis straipsnis.

Kiekvienam verslininkui, gaminančiam ar parduodančiam bet kokias prekes, reikia tinkamos saugyklos – sandelio. Puikus sprendimas šiuo atveju – pagal įmonės poreikius pritaikyto sandėlio statyba.

Šiandien pasaulyje plieninės konstrukcijos yra gaminamos įvairioms reikmėms: gamybos, sandėliavimo, logistikos, prekybos, mugių, sporto bei kitų renginių paskirčiai. Vis labiau populiarėja metalinių angarų tipo sandėliai, apie kuriuos daugiau informacijos rasite čia: https://www.borga.lt/plieniniai-angarai/. 

Svarbiausi klausimai projektavimo etape

Pirmojo susitikimo su klientu metu aptariamos sąlygos, kurias turi atitikti projektas ir projektuojamos konstrukcijos pritaikymas. Visa informacija apie konkrečią būsimo pastato paskirtį yra labai svarbi, nes leidžia priimti optimalius sprendimus. Tai yra pastato dydžio nustatymas ir sprendimo dėl laikančiosios konstrukcijos priėmimas.

Sandėlio dydis yra pagrindinis parametras, į kurį atsižvelgiama. Tai svarbu, atsižvelgiant į poreikį suteikti pakankamai vietos prekėms laikyti. Taip pat svarbu pasirinkti būsimą sandėliavimo būdą ir technologiją. Klientas nurodo, kokį sandėliavimo tipą jis pasirenka (ant padėklų ar sandėliavimo stelažų), koks bus jo aukštis ir susisiekimo takų skaičius.

Antras svarbus elementas – pastato laikančiosios konstrukcijos optimizavimas, t.y. sienų ir stogo tipų, vartų, durų ir pan. skaičiaus parinkimas. Kitas su sauga susijęs svarbus klausimas – sprendimų parinkimas priešgaisrinės apsaugos, paviršinio apšvietimo, vėdinimo ir šildymo srityse. 

Aptardami su rangovu būsimo pastato konstrukcijų planus, būtinai atkreipkite didesnį dėmesį į tokius statybinius komponentus kaip, pavyzdžiui, stogo danga, kadangi pasirinkus tinkamą, jūs galite ateityje sutaupyti labai daug išlaidų, kurias išleistumėte eksploatacinėms pastato išlaidoms. Sandarus, tvirtas stogas padės jums sutaupyti. Daugiau pasidomėti galite čia: https://www.borga.lt/statybiniai-komponentai/stogo-skarda/

Sandėlio statybos etapai

Patikimos ir plačiai žinomos įmonės, siūlančios plieninių angarų statybą, teikia projektavimo ir generalinės rangos paslaugas. Tai reiškia, kad jie teikia paslaugą nuo pat pradžių, t. y., nuo pirminės idėjos ir projekto parengimo iki statybos užbaigimo.

Prieš prasidedant pačiam statybos procesui, turi būti atliekama daugybė užduočių, tokių kaip: patikrinama, ar laikomasi statybos įstatymo normų ir reglamentų, išbandomas gruntas, ant kurio bus statoma konstrukcija, laikomasi teritorijos plėtros ir aplinkos apsaugos sąlygų, gaunami leidimai statyboms ir pan.

Tai varginanti veikla, reikalaujanti aplankyti daugybę įstaigų ir specialistų, todėl kai kurios įmonės kompleksiškai tvarko visą procesą, kuris yra prieš statybas, ir pasirūpina visais klientui reikalingais formalumais.

Kaip ir bet kurios kitos statybos, taip ir sandėlio – angaro – statyba turi būti vykdoma laikantis įstatymų, susijusių su statyba, ir statybos nuostatų. Tai procesas, susidedantis iš kelių etapų:

  • Statybos sąlygų gavimas ir žemės plėtra: tai labai svarbus etapas, kurio metu žemė po pardavimo akto turi atitikti visas preliminarias formalias sąlygas, numatytas statybos įstatymų nuostatose.
  • Biudžeto nustatymas: klientas ir rangovas aptaria visas galimas išlaidas, susijusias su statybomis bendrąja prasme.
  • Statybų leidimo gavimas: prieš tai įgyvendinami projektai, reikalingi statybų leidimui gauti.
  • Investicinio projekto vykdymas – vykdomasis projektavimas
  • Įgyvendinimo pradžia: tai paskutinis etapas, kai rangovas fiziškai įvažiuoja į statybvietę ir pradeda numatyto projekto statybas.
- Reklama -