- Reklama -
Prašoma pasirašyti K.Smito iniciatyvą dėl N.Venckienės remiančią peticiją. KK nuotr.
Prašoma pasirašyti K.Smito iniciatyvą dėl N.Venckienės remiančią peticiją. KK nuotr.

Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų rūmų nariui respublikonui Krisui Smitui įregistravus įstatymo projektą, kad Kongresas sustabdytų buvusios teisėjos ir Seimo narės Neringos Venckienės ekstradiciją į Lietuvą, „Drąsiaus kelias“ renka parašus po nauja N.Venckienės palaikymo peticija.

„2008 m. keturmetė D. K. apibūdino aukšto lygio lietuvių pareigūnų lytinį smurtą, dalyvaujant jos biologinei motinai. Nors jos liudijimai buvo patvirtinti kaip teisingi 4 atskirose komisijose, ji niekada apie tai neturėjo savo dienos teisme. Jos tėvas siekė teisingumo, bet buvo nužudytas 2010 m. D. teta, teisėja Neringa Venckienė, buvo paskirta mergaitės globėja ir suteikė mergaitei mylimus namus. Nors teismas nusprendė, kad yra pakankamai įrodymų apkaltinti mergaitės biologinę motiną, prokurorai atsisakė to daryti. Be to, 2012 m. gegužės mėn. išsigandusi mergaitė buvo pagrobta iš Neringos namų 240 policininkų ir sugrąžinta biologinei motinai. Daugiau jos niekas nematė.
Neringa bijojo dėl savo gyvybės ir 2013 m. pabėgo iš Lietuvos su sūnumi. Šiandien Lietuvos vyriausybė ir toliau persekioja Neringą, pareikšdama kaltinimus Neringos šeimai, jos draugams ir rėmėjams, ir bandydama iš JAV ją susigrąžinti atgal į Lietuvą dar prieš sprendimą prieglobsčio byloje.
Birželio 25 d. respublikonas Krisas Smitas pateikė įstatymo projektą Atstovų rūmuose, kad teisėja Neringa galėtų tęsti savo prašymą dėl prieglobsčio suteikimo. Mes raginame Parlamento narius ir Senatą remti įstatymo projektą ( H.R.6218) ir apsaugoti teisėją Neringą nuo politinio persekiojimo“, – teigiama peticijoje, kurią paskelbė „Drąsiaus kelias“.

Peticija>>>>>>

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!