- Reklama -

Penktadienį prie Prezidentūros lenkai surengė didžiulį mitingą, o sekmadienį į Lietuvą "spręsti lenkų problemų Lietuvoje" atskrenda Lenkijos premjeras. Kas tai - suaktyvėjusi JAV slaptųjų tarnybų diriguojama operacija? KK nuotr.
"Karšto komentaro" turimi buvusio lenkų diplomato, buvusio JAV FTB slaptųjų projektų dalyvio dokumentai rodo, kad Lenkijos vadovybės politikų dirigentas randasi JAV slaptosiose tarnybose. Lenkų mitinge prie Prezidentūros - Lietuvos lenkai su Lenkijos vėliava. KK nuotr.
Lenkai Lietuvoje grasina streikais. Klausimas JAV ambasadai Lietuvoje: kada sutramdysite savo agentus Lenkijos vadovybėje ir nustosite drumsti vandenį Lietuvoje? KK nuotr.

Buvusio lenkų diplomato Slavomiro Borovy, dirbusio Jungtinių Tautų Tarptautinių korporacijų centre, kur buvęs Lenkijos diplomatas dalyvavo JAV FTB projekte, susijusiame su JAV vidaus saugumo apsauga, dokumentai, išsiųsti 2006 metų spalio 12 d. buvusiam JAV prezidentui Dž. H. Bušui, tuometiniam JAV prezidentui Dž.Bušui, tuometiniam JAV viceprezidentui Dikui Čeiniui atskleidė buvusio Lenkijos prezidento Aleksandro Kvasnievskio, premjerų, kitų Lenkijos politikų ir diplomatų ryšius su Lenkijos, Rusijos, JAV slaptosiomis tarnybomis bei Izraelio “Mosad”.

Po to, kai šie dokumentai buvo išsiųsti tuometinei JAV vadovybei, buvęs FTB slaptųjų projektų dalyvis Slavomiras Borovy, bijodamas susidorojimo, šiuos aštuonis dokumentus persiuntė į Europą. Šiuose dokumentuose – ypatingai daug informacijos apie Lenkijos prezidentų ir Amerikos slaptųjų tarnybų ryšius.

Ši buvusio Lenkijos diplomato, buvusio JAV slaptųjų tarnybų pareigūno informacija leidžia susidaryti prielaidą, kad Lenkijos klausimas Lietuvoje – ne atsitiktinis: per šį Lenkijos-Lietuvos konfliktą JAV slaptosios tarnybos galimai siekia susilpninti Europos Sąjungą.

Buvusio JAV slaptųjų tarnybų darbuotojo į Europą persiųsti dokumentai rodo, kad JAV „įgaliotinis“ Rytų Europoje buvo buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kvasnievskis.

Dokumentuose atskleidžiama tokia schema: Lenkijos karinė žvalgyba (kai kurie aukšti Lenkijos politikai) buvo kontroliuojama Rusijos GRU, o vėliau šiuos kontaktus perėmė JAV slaptosios tarnybos.

Dokumentuose taip pat nurodoma, kas iš Lenkijos vadovų kur Amerikoje mokėsi, atskleistos jų finansinės aferos Lenkijoje, įvardijamos sumos.

Tai leidžia atsakyti į klausimą, kodėl Lietuvos prezidentas V.Adamkus, neturėdamas aiškaus tikslo, kaip pranešė Wikileaks, po Aleksandro Kvasnievskio telefono skambučio nuskrido į Ukrainą, gelbėti „prezidento rinkimų“ – kad Ukrainos prezidentu būtų išrinktas ne V.Janukovičius, o V.Juščenka.

Į Europą patekęs buvusio Lenkijos diplomato, buvusio JAV FTB slaptų projektų pareigūno aštuonių dokumentų (beveik 90 lapų) turinys leidžia susidaryti tokią schemą: Lenkijos atstovas buvo Rusijos GRU rezidentas Rytų Europoje, tačiau perėjus į Amerikos slaptąją tarnybą, pradėjo dirbti „kitai stovyklai“ – atstovauti JAV geopolitikos interesams Rytų Europoje.

Ar tai ir nebus atsakymas į klausimą dėl Lenkijos specialiai keliamos isterijos Lietuvoje?

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!