- Reklama -

Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė bendradarbiavimo ir investicijų galimybes inovacijų srityje aptarė su informacinių technologijų milžinės – Kinijos bendrovės „Huawei” viceprezidentais Qu Wenchu ir Lu Yong.

Šalies vadovė pabrėžė, jog prieš metus užsimezgęs sėkmingas bendradarbiavimas su „Huawei” jau duoda abipusiai naudingų rezultatų. Rytoj Lietuvoje steigiama bendra Vilniaus universiteto, telekomunikacijų bendrovės „Omnitel” ir „Huawei” informacinių technologijų tyrimų laboratorija taps inovacijų centru Baltijos šalims ir visai Rytų Europai.

„Informacinių technologijų ir telekomunikacijų srityje Lietuva viena pirmaujančių Europoje. Turime ne tik pažangiausią infrastruktūrą, bet ir aukštos kvalifikacijos profesionalus. „Huawei” yra viena inovatyviausių bendrovių pasaulyje. Bendradarbiavimas su Kinijos bendrove paskatins dar spartesnę inovacijų plėtrą. Lietuvai tai atveria naujas galimybes pasaulinėje informacinių technologijų rinkoje”, – teigė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Praėjusį spalį Kinijoje Šanchajaus Pasaulinėje EXPO parodoje apsilankiusi Prezidentė su „Huawei” atstovais sutarė surengti mūsų šalies studentų stažuotę šioje kompanijoje ir Lietuvoje įsteigti informacinių technologijų tyrimų centrą.

Liepos mėnesį dešimt Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos ir Vilniaus universitetų informatikos studentų jau stažavosi Kinijos bendrovėje. Rytoj Vilniaus universitetas, bendrovė „Omnitel” ir „Huawei” atidarys informacinių technologijų tyrimų centrą Vilniuje, kuriame bus vykdomos mokslinių tyrimų programos, rengiamos mokslininkų stažuotės, kuriamos modernios technologijos.

Prezidentė taip pat pabrėžė Lietuvos ir Kinijos ekonominio bendradarbiavimo svarbą. Pasak šalies vadovės, praėjusį mėnesį startavęs šaudyklinis traukinys „Saulė”, kuris sujungs Kiniją, Kazachstaną ir Lietuvą, turėtų dar labiau sustiprinti dvišalius verslo kontaktus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!