- Reklama -

Kūdikis. sxc.hu nuotr.

Reaguodamos į Seimui svarstyti pateiktas Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas bei priiminėjamą „socialines lytis“ įteisinančią Stambulo konvenciją, neabejingos Lietuvos šeimos inicijuoja telkiamąją pilietinę akciją „Apginkime šeimą – išsaugokime Lietuvą“. Anot akcijos iniciatorių, birželio 16 d., 15 val. Katedros aikštėje įvyks pirmasis renginys, kurio metu Lietuvos šeimos bus kviečiamos telktis ir valstybės mastu ginti LR Konstitucijos laiduojamą teisę šeimai auklėti savo vaikus.

Anot vienos iš pilietinės akcijos organizatorių Jolantos Kriščiūnaitės, šio renginio tikslas – atkreipti Lietuvos šeimų ir visuomenės dėmesį į svarstomas įstatymo pataisas, kuriose vaiko teisių apsaugos ir teisėtvarkos institucijoms numatyta galimybė savo nuožiūra, be teismo sprendimo, nedelsiant paimti vaiką iš tėvų ar kitų teisėtų vaiko atstovų.

„Didelė dalis Lietuvos tėvų, susipažinę su svarstomomis pataisomis, pripažino pasijutę grąžinami į sovietmetį. Anuomet juk visomis žmogaus gyvenimo sritimis rūpinosi „visažinė“ totalitarinė valstybė. Tačiau demokratinės Lietuvos valstybės Konstitucija laiduoja tėvams teisę auginti ir auklėti savo pačių vaikus. Todėl į Katedros aikštę su kitomis šeimomis renkamės pasisakyti ne tik už šios teisės išsaugojimą, bet ir už prigimtinę šeimą, už vaiko teisę augti su tėčiu ir mama. Esame prieš smurtą, ir smurto tikrai netoleruojame, bet negalime leisti ardyti šeimų, įteisinti socialinių lyčių bei kitų nesusipratimų, paneigiančių mūsų esminės valstybės ląstelės – šeimos – gerovę ir ateitį“, – teigia J. Kriščiūnaitė.

Pilietinės telkiamosios akcijos „Apginkime šeimą – išsaugokime Lietuvą“ metu su renginio dalyviais ne tik bendraus Lietuvoje gerai žinomi visuomenininkai, psichologai, teisės specialistai, tėvai, bet ir vyks koncertas. Renginio metu taip pat bus sukurta erdvė vaikams, kur jie galės piešti, pūsti muilo burbulus ir žaisti.

„Stebėdami, kaip agresyviai ir žaibiškai prakišinėjamos naujosios pataisos, sąvoką „smurtas“ praplečiančios iki absurdo, nenumatančios jokių saugiklių dėl piktnaudžiavimo ar klaidų, numanome, kad laiko nebeturime daug. Todėl Katedros aikštėje rengiama pilietinė telkiamoji akcija bus pirmasis, bet ne paskutinis tokio pobūdžio renginys. Valstybė, neatsiklaususi visuomenės nuomonės, neturi teisės priimti tarptautinių susitarimų, atmetančių šeimą, tradicijas, dorovę, ir prieštaraujančių net keletui LR Konstitucijos straipsnių. Tai, kad egzistuoja smurto šeimoje reiškinys, nereiškia, kad jis yra visuotinis. Juolab, tai nereiškia ir to, kad valstybė turi perimti iš visų, net padorių tėvų vaikų auklėtojo vaidmenį“, – sako viena iš akcijos organizatorių J. Kriščiūnaitė.

Pilietinę telkiamąją akciją „Apginkime šeimą – išsaugokime Lietuvą“ palaiko Lietuvos šeimų ir tėvų asociacija, asociacija „Lietuvos tėvų forumas“, kun. Robertas Grigas, monsinjoras Alfonsas Svarinskas ir kt.

Pilietinės akcijos organizatorių teigimu, valstybės pagrindas – šeima – kyla iš vyro ir moters, iš tėvystės ir motinystės, iš tėvų lyčių skirtingumo ir papildomumo. Prigimtiniai vyro ir moters skirtumai, nepriklausantys nuo kultūros ir auklėjimo, skirtingai, bet taip pat reikšmingai kuria šeimą, tautą, valstybę. Šeimos pareiga yra rūpintis ir auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus, kad jie taptų dorais piliečiais, kaip ir skelbiama LR Konstitucijoje.

Organizatorių inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!