- Reklama -
No Sugar komanda siūlo įvairius egzotinius džiovintus vaisius be jokio pridėtinio cukraus ir itin geromis kainomis
No Sugar komanda siūlo įvairius egzotinius džiovintus vaisius be jokio pridėtinio cukraus ir itin geromis kainomis

Tikra tiesa, kad egzotinių vaisių mylėtojams rūpi į savo mitybos racioną įtraukti vis kažką naujo. Svarbu nepamiršti, jog net jei kažkuris mėgstamas vaisius yra pabodęs, jis tikrai gali būti “prikeltas antram gyvenimui”. Jeigu tokioje pozicijoje atsidūrė ananasas, pateikiame keletą populiariausių klausimų ir atsakymų apie šį vaisių, kurie primins apie jo tikrąją vertę.

Kuo jie naudingi mūsų organizmui?

*Gerina virškinimo sistemos veiklą. Šie vaisiai turi gausybę fermentų, kurie padeda greičiau skaidyti maistą į mažesnes dalis. Taip maistinės medžiagos yra lengviau pasisavinamos organizmo, o virškinamojo trakto darbas tampa daug paprastesnis ir efektyvesnis.

*Stiprina imuninę sistemą. Didelė dalis antioksidantų, gaunamų iš ananaso, padeda kūnui tvarkytis su įvairiais kenkėjais. Ananasuose taip pat randamas vitaminas C, kuris yra kertinis preparatas ypač šaltuoju sezonu, kuomet bijome peršalti ar pasigauti virusą. Kam leisti papildomus pinigus maisto papildams, kai vitamino C galime gauti natūraliai iš citrusinių bei egzotinių vaisių?

*Turi gausų skirtingą maistinių medžiagų kiekį. Šis egzotinis vaisius yra ne tik skanus, bet ir be galo naudingas sveikos mitybos atžvilgiu. Jame yra tiek minėto vitamino C, kuris padeda organizmui atlikti įvairius procesus, tiek vitamino A bei K, kurie atitinkamai atsakingi už geros regos bei kraujo krešėjimo palaikymą. Ananasuose netgi randama cinko bei kalcio, kurių svarbą suvokiame nuo pradinių klasių.

 *Padeda kūnui atsistatyti.  Fermentas bromelainas yra tas elementas, kurio mūsų kūnui labiausiai reikia susižeidus. Nesvarbu, ar tai mažas nubrozdinimas, ar net noras atsigauti po operacijos ar intensyvaus sporto. Šis “gerietis” padeda žaizdomis greičiau sugyti, raumeniniam audiniui ir bendrai kūno formai atsistatyti.

Kokius patiekalus pagardinti ananasu privalu?

Tai, kur galite panaudoti ananasą, priklauso nuo Jūsų fantazijos. Jei sutinkate su kontraversiška nuomone, jog šis egzotinis vaisius tinka ant picos, tebūnie tai bus Jūsų vakarienės planas su šeima. Gerai prinokusį ananasą tikrai galite dėti į savo energijos suteikiantį glotnutį. Salotos – taip pat puikus variantas. Ananaso bei agurko kombinacija yra gaivi ir spalvinga, o ir tiks prie daugumos mėsos patiekalų. 

Džiovinti ananasai – puiki alternatyva

Nors ir žinome, kad ruošiant džiovintus vaisius iš jų išgaruoja visas vanduo, kuris mūsų sveikatai irgi yra svarbus, tai nereiškia, jog tai nėra puikus pasirinkimas. Džiovinti ananasai – populiarus ir gomurį glostantis užkandis. Jei šviežiam ananasui neturite laiko ar tiesiog mėgstate kurti naujus pietų dėžutės derinius, tikrai vertėtų išbandyti šį variantą. Svarbiausia, nepersistenkite ir nesmaguriaukite per daug, nes cukraus kiekis džiovintuose vaisiuose yra gana nemažai. Kitas patarimas – būtinai pasidomėti, kaip buvo prižiūrimi džiovinti ananasai, kuriuos perkate. Jei pridėta papildomo cukraus ar kitų neaiškių darinių, geriau ieškokite ekologiškesnio pasirinkimo. O toli ieškoti nereikia, nes No Sugar komanda siūlo įvairius egzotinius džiovintus vaisius be jokio pridėtinio cukraus ir itin geromis kainomis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!