- Reklama -

Seimo Darbo partijos frakcijos protestas per Prezidentės metinio pranešimo skaitymą - visiškai be fantazijos. KK nuotr.

Būtų buvę daug įdomiau!

Viktoras Uspaskich, nors ir milijonierius, nors ir politinės partijos lyderis, bet neturi talento politinei reklamai anei kiek. Tai jo darbiečiai, susikibę už rankučių, po Vilniaus apygardos teismo teisėjų langais „koncertą“ surengia – dainelę apie „laisvę“ padainuoja, tai Prezidentei Seime skaitant metinį pranešimą jo klausosi užsibarikadavę plakatais (ir anglų kalba): „Ne dvigubiems standartams“, „ Stop politiniam susidorojimui“, „Nevarykite teisybės ieškoti į Europą“, „Ar teismams visi lygūs?“, „Taip nepriklausomiems teisėjams“, „Ne teisiniam nihilizmui“, „Nesusitaikyk su neteisybe“, „Noriu gyventi teisinėje valstybėje“ ir t.t.

Na, gerai, padainavo teisėjams po langais darbiečiai apie laisvę, ir ką? Na, pademonstravo plakatus Seimo salėje Prezidentei ir užsienio šalių ambasadoriams Lietuvoje – parodė, kad moka anglų kalbą, ir ką? Argi čia – nuskriaustos, teisiamųjų suole sėdinčios partijos protestas, sudrebinęs ne tik Lietuvą, bet ir Europą? Nieko panašaus.

Dėl to ir sakau: neturi Viktoras Uspaskich nei talento, nei fantazijos.

Kodėl taip sakau?

Įsivaizduokite, pavyzdžiui, štai tokią protesto formą.

Štai, buvusiam Prezidentės patarėjui Linui Balsiui Seime perskaitytas metinis pranešimas priminė „rusiškąjį šovinizmą“, o pati Prezidentė – V.Putiną.

Tai va, Rusija turi tokią merginų grupę, kurios pavadinimas „Pussy Riot“, išvertus į lietuvių kalbą, yra „Maištaujančios vaginos“, ir kuri protestuoja prieš V.Putiną.

Todėl, sekant balsiškąja linija, Lietuvoje turėtų atsirasti ir kokie nors „Maištaujantys pimpiai“.

Tik įsivaizduokite:

Seimas, metinis Prezidentės pranešimas, į plenarinių posėdžių salę įžengia Prezidentė, ir staiga…. Iš Darbo frakcijos vietų pakyla nuogų „Maištaujančių pimpių“ parlamentarų grupė – Viktoras Uspaskich, Vytautas Gapšys, Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas ir kiti, ir ant nuogo kūno užsirašę: „Ne teisiniam nihilizmui“, „Noriu gyventi teisinėje valstybėje“, „Taip nepriklausomiems teisėjams“, „Ne dvigubiems standartams“ – užsiropščia ant Seimo pirmininko stalo ir visu balsu, lyg būtų “Grybauskaitės režimo skerdžiami”, sužviegia: „Ne politiniam susidorojimui!“.

O tuo metu lietuviškoji Darbo partijos „Femmen“ pusnuogių parlamentarių grupė su Loreta Graužiniene ir Dangute Mikutiene priešaky puola klykdamos iš savo vietų plenarinių posėdžių salėje link tribūnoje pranešimą besirengiančios skaityti Prezidentės, o jų nuogas krūtines puošia užrašai: „Viktorai, stiprybės!“, „Mes mylime Viktorą!“ ir pan. (prie Seimo Darbo partijos frakcijos „Femmen“ pusnuogių dar galėtų prisijungti ir Birutė Vėsaitė, ant nuogos krūtinės užsirašiusi: „Prezidente, kur buvai anksčiau?“).

Va, čia tai būtų protestas!!!

Va, apie tokį politinį protestą ne tik visa Lietuva, bet ir visa Europa, ir visas pasaulis kalbėtų, rašytų ir rodytų!

Europa būtų tiesiog sukrėsta! Demokratija pavojuje!

Ir Europa pultų gelbėti Darbo partijos nuo „brutalaus politinio susidorojimo“, nes – jeigu Rusijos „Maištaujančioms vaginoms“ atsirado „Maištaujančių pimpių“ analogas Lietuvoje, tai jau su teisėsauga ir demokratija toje ES valstybėje tikrai kažkas negerai!

Bet…

Taip gal būtų buvę, jeigu būtų buvę…

Tačiau dabar…

Deja…

Teks Viktorui Uspaskich tenkintis „teismų spaudimą“ tiriančių komisijų Seime sudarymu, naujais “koncertais” po Vilniaus apygardos teismo teisėjų langais, belaukiant, kol ateis ta liepos 12-a. O rytoj jau niekas iš Prezidentės pranešimą besiklausiusių ambasadorių ir neprisimins, kas buvo tie žmogeliai Seime, kurie Prezidentę sutiko su plakatais – gal taip šalies vadovei tiesiog demonstravo savo anglų kalbos žinias?

Taigi, neturi Viktoras Uspaskich fantazijos ir talento kovoti prieš „politinį susidorojimą“.

Ne, tikrai ne…

Chm, o gal?!

Kada tas Vilniaus apygardos teismas tą nuosprendį skaitys? („Kaip angliškai „Maištaujantys pimpiai“, blyn?“)

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!