- Reklama -

2014 Lietuvą sudrebins Prezidento rinkimai. Kas Lietuvos žmonėms pasirodys vertas šio posto? KK nuotr.

Begalybės ženklas, dvigubas aštuonetas, dar vadinamas – Mobijaus kilpa. Ji apverčia aukštyn kojomis mūsų įsivaizdavimą kas yra ribos, kas yra dešinėje ir kairėje, priešakyje ir užpakalyje. Atrodo, kad kovoji, balsuoji ir net alsuoji už vieną pusę, bet vėliau išaiškėja, kad stengeisi dėl savo priešo. Įnirtingai skindamasis į priekį, pastebėjai, kad apėjęs kryžkelę, grįžai į tą pačią poziciją. Grįžai, todėl, kad keliavai kažkieno nutiesta Mobijaus Kilpa…

Lietuva prieš rinkimus pavirto jei ne mūšio lauku, tai bent piktai zvimbiančių širšių lizdu. Zvimbia į ausis aisčių palikuonims iš plokščiaekranių ir žydrųjų (gerą rusą menančių) televizorių ekranų, internetinių portalų, radijo imtuvų ir kitų namų apyvokos daiktų, kuriuos uzurpavo media.

Visi vienas kitą kažkuo kaltina, pyksta dėl eilinių žlugusių porinkiminių svajonių, baisisi vienas kitu ir žada geresnę ateitį, jei…

Vaikšto reikšmingi lyg povai ir pilni paslapčių lyg gilusis Nevėžis. O pro šalį vis eidami tai įžnybia, tai apspjauna dabartinę LR Prezidentę. Juodosios Vandens Gyvatės metams, 2013, besibaigiant, praktiškai beveik rinkimų išvakarėse labai madinga ir naudinga patiems pavirsti jei ne į angis, tai bent į mažesnio kalibro gyvačiukus.

2014 Lietuvą sudrebins Prezidento rinkimai. Kas Lietuvos žmonėms pasirodys vertas šio posto?

O kas gerajai kaimynei tetai Rusijai? Gal, sakysite, nerūpi matrioškų šaliai, koks žmogus Prezidentaus vienoje iš pribaltikos šalių?  Rūpi ir dar kaip…  Antraip nebūtų nuleidus gandų apie D. Grybauskaitės buvimą KGB, sukėlusį pasipiktinimo šurmulį ir liaudies pyktį.

KGB agentai postkomunistinėse šalyse yra azartiškai medžiojami- lyg raganos inkvizicijos laikais. Juos galima apkaltinti viskuo. O svarbiausia, kuo garsiau kitą kaltini, tuo pats švaresnis jautiesi. Taip elgėsi ir velniškieji inkvizitoriai. Nors jų kankinimai, aprašyti garsiajame Raganų kūjis (lot. Malleus Maleficarum), vertė abejoti, kas labiau apsėstas šėtono, – ragana ar pats inkvizitorius…

Liaudžiai patinka rasti kaltų ir matyti juos baudžiamus. Lyg nuo to pašviesėtų gyvenimas. Šį kartą ant laužo vedama LR Prezidentė. Kaltė- ten, kažkur kailių ne kailių gamykloje. Lyg tai KGB kursus lankė ir karate mokinosi.  Ir tėvo biografija.

Iš kur informacija? Nagi, pati Rusija sakė. Dar tokia mikli žurnalistė, akivaizdžiai itin lojali KGB majoro sūnui, dabar panorusiam eiti į prezidentus, savo šaltibarščių spalvos knygutėje aprašė.

Dėl mikliosios viskas aišku. Lakmuso popierieliu buvo Kauno pedofilijos byla. Pati iš šaltibarščių vos išsikapanojusi (po gegužės 17 d. nešvelniai stumdė Kauno policijos viršininką R.Oželį), mirksinti žurnalistė plumptelėjo į karamelinį liūną. Dabar jai ne prestižas sukurti bet kokią laidą, nepaminėjus, kad visuotinis blogis yra N. Venckienė, ar kovojęs ir žuvęs jos brolis D. Kedys. Pasitikėjimą praradusi žurnalistė bando kiauksėti ant LR Prezidentės ir neatsilikti nuo chuntos.

Stop!

Negi tikrai dar tikima, kad Rusija yra nuoširdi ir pateiks Lietuvai tikrųjų KGB agentų sąrašus prieš pat rinkimus, trokšdama sustiprinti valstybingumo pamatus Lietuvoje?

Negi dar yra naivuolių, kurie tiki, kad individai, sužlugdę Liustracijos Įstatymą, numaulinę desovietizaciją, staiga pakirdo ir puolė kovoti prieš nesamus KGB agentus Lietuvoje, kuriuos šnipštelėjo ausin pati teta Rusija?

Kodėl A. Sakalui D. Grybauskaitė yra baisesnė už R. Paksą? Ko bijo šis Pikeliškėse savo svorį turintis senukas?

Kodėl prieš Prezidentę D. Grybauskaitę rikiuojasi ta pati, jau matytų veidų armada? Matytų 2004 m. per R. Pakso apkaltos procesą, V. Pociūno, Medininkų, pedofilijos bylos eigą. Kai kurie itin atsibodę ir nebešviežūs.

R. Miliūtė, E. Jakilaitis, M. Laurinkus, A. Vinokuras, A. Sakalas, A. Sadeckas, Liberalų partijos rinkinys, su skriaustuoju V. Gailiumi, kuriam, kaip ir A. Ūsui, bei patologiniam Žalimui nepatiko melo detektoriaus reakcijos į melus. Kas šitoji ne laisvosios spaudos atstovų, politikų, teisininkų, saugumiečių ir televizininkų armada? Klanas? Chunta ? O gal tik geri draugai, lyg kokie  Bohemos ar Bilderbergerių klubo nariai, savaitgaliais gurkšnojantys kavą ir žaidžiantys šachmatais iš Lietuvos teismų, žmonių gyvenimų?

Ateidama į valdžią, Prezidentė D. Grybauskaitė pabrėžė, kad teismai tik imituoja, kad dirba. Lyg tyčia jos valdymo metais teismai būtent taip ir tedarė. Lyg ant pasiutimo. Galybė rezonansinių bylų buvo numarintos galutinai. Tarp jų – ir garsioji Kauno Pedofilijos byla. Nusivylę žmonės laidė pykčio strėles link Daukanto aikštės, ignoruodami faktą, kad Prezidentė negali kištis į teismų darbą. Įsikišimo, iškorus liežuvius, labai laukė chunta. Tik įsikiš – ir Prezidentei grėsė apkalta.  Kaip R.Paksui.

Tą ji minėjo ir susitikime su N. Venckiene 2012 m. pavasarį. Kai netekus vilties N. Venckienė paprašė išsaugoti brolio dukrą, jos vaikystę ir gyvenimą. Prezidentė atsakė: ,,Aš negaliu kištis į teismų darbą. Jie to ir telaukia. Manęs lauks Pakso likimas.“

Violetinis elektoratas, pagautas emocijų, pyko ir akivaizdžiai rodė savo nusivylimą Vilčių Prezidente. Kai kurie net ėmė lyg skęstantysis šiaudo kabintis į generolo V, Gailiaus kelnių klešnes. To paties, kuris lyg L. Stankūnaitė laimi teismus. To paties, kurio partijoje savo reikalus tvarkosi buvusio įtariamojo pedofilija giminės, o liberalas, tuometinis VRM ministras A. Melianas, net nesiteikė atsiliepti į Prezidentės skambutį gegužės 17 d. rytą, 2012 m., kai buvo grobiama Garliavos mergaitė, išklaipytu teismo sprendimu prisidengus.

Kaip ne keista, iš pačios N. Venckienės neteko girdėti blogai atsiliepiant apie LR Prezidentę D. Grybauskaitę. Nors tvoriniai, bet nepatvoriniai žurnalistai bandė kurstyti aistras ir provokuoti su klausimais: ,,O prezidentė jums gi nepadėjo…“

Teisinėje valstybėje – teismai yra nepriklausomi. Nesvarbu, kad, galimai, uzurpuoti chuntos ir vykdantys ne teisingumą, o akivaizdžią imitaciją.

Taigi artėjant naujiems Prezidento rinkimams dažnėja ir provokacijų. Vertinkite reiškinius pagal pasiskirsčiusiųjų fizionomijas.

Prie STT pastato plojančiuosius, visad teismų sprendimus garbinusius spaudos arba kažkieno ruporo atstovus sudėkite į tam tikra spalva pažymėtą stalčiuką. Ten pat galima grūsti ir teismus laimintį ir teismais tikintį Liberalų Generolą. Ir Tvorutį. Ir iš šaltibarščių išsiropštusią, bet karamelėn įsmukusią tankiai mirksinčią žurnalistę, energingai eskaluojančią jau kitas tiesas. Jei tik tilps. Šie tikrai, kad ir ankštoje erdvėje, nesusipyks ir nesusipjaus.

Bandžiusieji pūslėtais delnais išploti Teisinę valstybę prie STT mūro kažkodėl savo delnų nevargino, kai teismai tampė jų kolegas – „Karšto komentaro“ redaktorę pagal L. Stankūnaitės skundus,  ar „Laisvo laikraščio“ redaktoriaus A. Drižiaus namuose buvo atliekamos kratos, o jis pats išvilktas VS tardymams 2006 m. rugsėjį. Delnai ne tik, kad neplojo, bet džiaugsmingai trynė vienas kitą.

Plojančiaisiais neverta tikėti. Jie patys savimi netiki. Chuntos neapykanta Prezidentei D. Grybauskaitei akivaizdi. Už ką? Kodėl ji baisesnė už R. Paksą? Kam baisesnė? Nedviprasmiškai duota suprast – laimėsi, vis viena gresia apkalta. Ko bijoma?

Ar D. Grybauskaitė laimės antrą Prezidento kadenciją? Tai priklauso nuo jos sugebėjimo nupūsti dulkes nuo rezonansinių bylų – tokių, kaip Garliavos, V. Pociūno ir t.t. įvardijant tuos, kurie jas užleido dūmų užsklanda. O tai – tie patys, kurie ją vers iš posto, vėl bandydami įsukti savą sraigtelį į prezidentinę kėdę.

Viltingai tikimės, kad LR Prezidentei D. Grybauskaitei pavyks susitaikyti su sukiršinta liaudimi, nebijant provokacijų, o slegiančių, rezonansinių paslapčių atvėrimas taps jos sėkmės raktu rinkimuose.

Myra Kovalski

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!