- Reklama -

Kaip pranešė KK šaltiniai iš Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto, D.Valiui ruošiamas naujas "siurprizas" - organizuojama, kad Seimas nepritartų prokuratūros ataskaitai

Tuo metu, kai prieš metus po Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo B.Varsackio nutarties sugrąžinti skubiai mergaitę L.Stankūnaitei šalyje buvo keliama įtampa, ir prie Kedžių ir Venckų namų susirinkus keliems įaudrintiems tūkstančiams žmonių iš visos Lietuvos buvo organizuojami autobusai „vykti prie Prezidentūros“, Daukanto aikštėje virė didžiausios intrigos. Prezidentei buvo siūlomos įvairios kandidatų į generalinio prokuroro postą kandidatūros. Nepavykus „prastumti“ A.Petrausko kandidatūros, buvo manoma, kad Prezidentei turėtų tikti moteris – Palangos prokuratūros vyr. prokurorė. Garliavos įvykiai turėjo nukreipti visuomenės dėmesį nuo šios kandidatūros, o buvusi „Komjaunimo tiesa“ paskubėjo paskelbti, kad Prezidentė jau išsirinko kandidatę – tai yra prokurorė iš Palangos. O kelių vyrų būrelis ta proga net ir šampaną atkimšo. Deja… Staiga, lyg perkūnas iš dangaus trenkė kita žinia: Prezidentė susitiko su prokuroru iš Naujosios Akmenės ir jį pasirinko kandidatu į generalinius prokurorus.

Apie užkulisinius žaidimus – jog iš pradžių D.Valys buvo dezinformuotas, kad Prezidentė pasirinko kitą kandidatą, o Jos Ekscelencija – kad D.Valys atsiėmė savo kandidatūrą, jau ne kartą rašiau.

O netrukus po D.Valio paskyrimo generaliniu prokuroru prasidėjo ir totalinis puolimas per žiniasklaidą prieš jį.

O neseniai „nutekėjo“ informacija apie tai, jog įfiltruoti į Prezidentūrą klano/oligarchų atstovai, veikdami išvien su dviem VTEK veikėjais, siekė inspiruoti Dariaus Valio akcijų pardavimo ir ne savalaikio jų pardavimo deklaravimo skandalą, kas turėjo tapti pretekstu išstumti generalinio prokuroro kėdę iš po D.Valio. Jau ir naujoji Generalinės prokuratūros vadovybė sudaryta slapta buvo („verslas“ (kontrabanda, oligarchai) per savo žmones turėjo planų į naująją GP vadovybę prastumti vieną prokurorą iš Klaipėdos apygardos prokuratūros, o kitą – iš Šiaulių (KK pavardės žinomos). Tačiau šią informaciją paviešinus „Karštame komentare“, klanas/“verslas“ staiga „nusėdo ant dugno“ ir ėmė svarstyti naujus galimus D.Valio išvertimo/atstatydinimo iš generalinio prokuroro posto variantus.

Šią savaitę „Karštą komentarą“ pasiekė informacija iš Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto, jog D.Valiui, o tuo pačiu ir jį paskyrusiai Prezidentei, rengiamas akibrokštas Seime – organizuojami balsai, kad, balsuojant dėl prokuratūros metinės ataskaitos, D.Valio pateiktai ataskaitai būtų nepritarta.

Po to žiniasklaidoje būtų organizuota anti-valinė kampanija ir Darius Valys būtų verčiamas atsistatydinti, kaip Seimui parodžius nepasitikėjimą juo – nepatvirtinus prokuratūros metinės ataskaitos.

„Ši iniciatyva turėtų išplaukti iš mūsų komiteto“, – „Karštam komentarui“ sakė šaltiniai iš Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto.

Taigi, klanas/oligarchai nerimsta.

Sklando kalbos, kad į generalinio prokuroro pakeitimą/juodąjį piarą investuota 10 mln.Lt.

Todėl kyla klausimas: kam ir kodėl šiame poste maišo Darius Valys?

Į šį klausimą „Karštam komentarui“ atsakė vienos spec.tarnybos darbuotojas.

Pasirodo, Prezidentė, pasirinkdama Dariaus Valio kandidatūrą, sugriovė iki šiol egzistavusią aukštų pareigūnų skyrimo sistemą.

Kaip „Karštam komentarui“ papasakojo vienos tarnybos darbuotojas, į tokį postą asmenį skiria ne Prezidentas, nors būtent tai ir numatoma pagal Konstituciją, o „verslas“. O schema veikia taip: „verslo“ „skladkė“ sumetama įfiltruotam į Prezidentūrą asmeniui, kuris ir pateikia „verslo“ kandidatūrą Prezidentui.

„Verslo“ žmonės STT pasirūpina, kad apie „verslo“ kandidatą būtų pateikta „briliantinė“ pažyma.

Prezidentas, remdamasis „briliantine“ pažyma, paskiria pareigūną, o toliau jau „verslas“ daro biznį/kontrabandą su juo.

Į „savo“ paskyrimą sukišti milijonai atsiperka per mėnesį – du.

Taigi, sąžiningų pareigūnų dėka mozaiką, kaip veikia klano/“verslo“/kontrabandos“ asmenų atsiradimas atitinkamuose postuose, jau žinome.

Belieka išsiaiškinti viena – kas tas „iždininkas“, kuris paima iš klano/“verslo“ „lagaminėlį“ ir pardavinėja postus – įskaitant net patarėjų Daukanto aikštėje?

„Karšto komentaro“ šaltinių teigimu, kai Prezidentė Dalia Grybauskaitė formavo savo komandą, vienam garsiam teisininkui buvo pasiūlyta: reikia susimokėti tiek ir tiek milijonų, ir gali  tapti  Prezidentės patarėju. Tačiau teisininkas atsakė, kad tokių pinigų neturi. „Nieko baisaus, aš už tave sumokėsiu, tu tik eik“, – teisininkui pasakė vienas oligarchas, nes supranta, kad, turint savą patarėją, „investuoti“ į postą pinigai greitai atsipirks: nes patarėjas juk pataria Prezidentei, ką paskirti teisėju arba kokį teisėją pakelti į aukštesnį teismą; kas turėtų būti generalinis prokuroras arba jo pavaduotojai, ir t.t.

Tačiau tas teisininkas tada oligarcho pasiūlymo nepriėmė, nes turėjo kitokių planų.

Taigi, Prezidentė, pasirinkdama generalinį prokurorą „iš niekur“, suardė puikiai sustyguotą „verslo“ grandinę, kurią mūsų „valstybininkai“ vadina labai gražiai: „sistema“.

Tuo tarpu sąžiningų ir padorių Lietuvos pareigūnų reikalas – išsiaiškinti, kas tas „pinigų dispečeris“, parduodantis „šešėliui“/“verslui“ aukštus postus mūsų šalyje. Būtent šita mozaikos detalė ir bus paskutinė, kuri parodys pilną vaizdą, kaip mechanizmas iki šiol veikė Lietuvoje. Būtent „pinigų dispečerio“ „neutralizavimas“ ir būtų naujos eros mūsų valstybės teisėsaugoje pradžia.

Tačiau kol visa tai bus išsiaiškinta ir kol mūsų slaptosios tarnybos pradės dirbti Prezidentei ir valstybei, o ne prieš juos, net 12 Generalinės prokuratūros „senosios gvardijos“ prokurorų (8 vyrai ir 4 moterys) susivienijo į vieną kumštį ir laukia balsavimo dėl prokuratūros ataskaitos atomazgos Seime. Juk „verslas“ prokuratūrą savo filialu laikė net 20 metų, o atėjo kažkoks „Pilypas iš kanapių“ ir ėmė traukyti puikiai veikiančio „verslo“ stygas.

Taigi, kas šiame mūšyje dėl Generalinės prokuratūros nugalės: „verslas“ valstybę ar valstybė – „verslą“? Ir ar mes dar turime mūsų valstybei dirbančių saugumiečių? Atsakymas – jau ne už kalnų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!