- Reklama -
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos pašte gauta net iš 128 pasaulio šalių siųstų pinigų perlaidų. sxc.hu nuotr.
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos pašte gauta net iš 128 pasaulio šalių siųstų pinigų perlaidų. sxc.hu nuotr.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos pašte gauta net iš 128 pasaulio šalių siųstų pinigų perlaidų. Daugiau nei po 1 mln. eurų į Lietuvą atkeliavo iš Jungtinės Karalystės, Airijos, Vokietijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Iš Lietuvos daugiausia pinigų išsiųsta į Rusiją ir Ukrainą, pranešė Lietuvos paštas.

Lietuvos pašto duomenimis, gaunamų tarptautinių pinigų perlaidų, palyginti su 2015-ųjų pirmuoju pusmečiu, padaugėjo apie 17 proc. „Tiek gautų pinigų perlaidų skaičiumi, tiek pinigine verte labiausiai augo perlaidos iš Vokietijos, Airijos ir JAV. Tai – šalys, kuriose gausiai susitelkusios lietuvių emigrantų bendruomenės“, – teigė Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Daugiausia pinigų perlaidų gaunama iš Jungtinės Karalystės, iš ten siunčiamų pinigų į Lietuvą srautas išlieka stabilus. Bendras tarptautinėmis perlaidomis gaunamų pinigų vidurkis nuo 350 eurų šoktelėjo iki 400 eurų.

N. Knyvienė atkreipia dėmesį, kad nepaisant pastarųjų kelerių metų bendro pinigų perlaidų rinkos nuosmukio, Lietuvos paštas savo tinkle fiksuoja stabiliai augančias siunčiamas pinigų perlaidas jau penktus metus iš eilės. Vien šį pusmetį jų išsiųsta net trečdaliu daugiau nei pernai. „Daugiausia pinigų perlaidų iš Lietuvos iškeliauja į Rusiją ir Ukrainą – po daugiau nei 1 mln. eurų. Siunčiamų pinigų srautas augo ne tik į šias dvi Rytų kaimynes, bet ir į Vokietiją, Rumuniją bei Turkiją“, – teigė N. Knyvienė.

Iš Lietuvos į užsienio šalis siunčiamos vidutinės perlaidos dydis irgi ūgtelėjo – nuo 310 iki 430 eurų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!