- Reklama -

Nors renkantis šildymo sistemas šiais laikais daugelis žmonių dėmesį skiria ekologijai, tačiau nepamiršta ir savo poreikių gyventi patogiai ir tuo pačiu pigiai. Ar įmanoma šiuos visus lūkesčius suderinti? Tikrai taip. 

Puikus pasirinkimas yra šilumos siurbliai, kurie yra ir ekologiški, ir išlaikymas pigus, pačios įrangos kaštai gali būti gana maži, kadangi valstybė juos įsigyjant siūlo subsidijas, galiausiai, sistema veikia saugiai ir nereikalauja daug priežiūros.

Pasinaudokite subsidija įsigyti šilumos siurblius pigiau

Norintiems džiaugtis ne tik mažomis įrangos išlaikymo išlaidomis, tačiau ir pačias sistemas įsigyti pigiau – siūlome šilumos siurblius pirkti su valstybės teikiama parama. Ją skelbia Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA). Plačiau apie keliamas sąlygas galite skaityti čia: https://www.specdarbai.lt/produkto-kategorija/silumos-siurbliai-paramos-gavimui-apva/.

Parama yra taikoma tik fiziniams asmenims, tačiau ir tiems, kurie gyvena nuosavuose namuose, ir tiems, kurie gyvena daugiabučiuose. Svarbiausia, kad namas būtų registruotas ne mažiau nei 5-erius metus, šiuo metu nebūtų rekonstruojamas. Tiesa, siekiant gauti subsidiją reikės pasirūpinti ir tinkamu senos įrangos utilizavimu.

Natūralu, kad daugeliui žmonių, kurie mažai nusimano apie šilumos siurblius, kyla daug klausimų. Koks siurblys yra geriausias Jūsų namams? Koks atitinka subsidijos keliamus reikalavimus? Kas atlieka montavimo darbus? Viską geriau suprasti gali padėti specialistai, kurie jais prekiauja.

Kadangi parama šilumos siurbliams 2022 jau prasidėjo ir tęsiasi iki liepos 15 dienos – siūlome kuo greičiau užsirašyti nemokamai konsultacijai su mikroklimato kūrimo specialistais, kurie ne tik padės rasti tinkamą įrangą, tačiau ir sutvarkyti dotacijos gavimo dokumentus. 

Maži šilumos siurblių išlaikymo kaštai

Nors daugelis žmonių džiaugiasi APVA siūloma parama ir stengiasi palaukti arba paskubėti įsigyti siurblius, kai siūloma dotacija, tačiau, visgi, daugelis juos renkasi toli gražu ne dėl to, kad galima įsigyti pigiau.

 Kaip jau minėjome – šiais laikais daugelis žmonių skiria dėmesio tvarumui, kadangi supranta, kad tai yra būtina sąlyga, kuri garantuoja, jog ateities bus žalia. Lygiai taip pat svarbus aspektas tampa ir tai, kad sistemos išlaikymo kaštai – maži. Ekonomija ir ekologija turi labai glaudų santykį, kuris “veikia” mus kasdien. Skaičiuojama, kad įsigijus šilumos siurblius galima sutaupyti net iki 70 procentų kaštų skirtų energijai. Tiesiog namus apšildyti elektra tampa pigiau nei malkomis, dujomis ir panašiai. Kodėl? Dėl inovatyvių šilumos siurblių, kurie veikia našiai, tačiau “ima” mažai energijos.

Tarnauja visus metus

Kalbant apie taupymą reikia nepamiršti ir to, kad šilumos siurbliai tarnauja visus metus. Jie naudojami ir kaip oro vėsinimo, ir tuo pačiu kaip oro šildymo sistema. Šilumos siurblys oras-vanduo taip pat ruošia karštą vandenį, tad tai yra dar viena “patogi” galimybė sutaupyti, kadangi nereikia naudoti elektrinio boilerio. Daugiafunkcionalumas ir galimybės yra vienos reikšmingų priežasčių, kodėl šilumos siurbliai atsiduria vis dažniau lietuvių namuose.

Inovatyvumas padeda sutaupyti

Ne ką mažiau svarbu yra ir tai, kad šilumos siurbliai gali patys reguliuoti temperatūrą namuose priklausomai nuo – kokia yra lauke. Ypač patogu tai, kad šilumos siurbliai gali būti valdomi Wi-Fi pagalba nuotoliniu būdu. Tokiu atveju, kai žmogus yra darbe ir jau ruošiasi važiuoti namo – gali padidinti šilumą. Lygiai taip pat dažniausiai yra poreikis nakties metu sumažinti temperatūrą, tad galima nustatyti autopilotą, kad nuo tam tikros valandos – įranga dirbtų ne taip našiai.

 Paprastai, patogiai ir pigiai gyventi – įmanoma.

- Reklama -