- Reklama -
Teisingumo ministerija. KK nuotr.
Teisingumo ministerija. KK nuotr.

Teisingumo ministerija, atlikusi Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos (VGTPT) veiklos ir valdymo vidaus auditą, nustatė galimus darbo bei mokesčių teisės aktų reikalavimų nesilaikymo atvejus ir paprašė Valstybinės mokesčių inspekcijos bei Valstybinės darbo inspekcijos įvertinti surinktą medžiagą.
Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus išvadose nurodoma, kad VGTP, vykdydama viešuosius pirkimus, pirko administratoriaus, finansinių, teisinių, duomenų įvedimo ir kitas paslaugas iš asmenų, teikiančių paslaugas pagal individualios veiklos pažymas.
Auditorių nuomone, šios pirktos paslaugos atitinka darbo santykių turinį, todėl paslaugų teikimo sutartys, ypač atsižvelgiant į tai, kad paslaugas teikiantys asmenys dažnu atveju papildomai 0,25 etato buvo įdarbinti ir VGTPT, negalėjo būti sudaromos.
Todėl Teisingumo ministerija Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės darbo inspekcijos prašo įvertinti Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyboje sudarytas paslaugų pirkimo sutartis, ar buvo tinkamai apskaičiuoti, deklaruoti ir sumokėti mokesčiai į valstybės biudžetą, ar buvo tinkamai vykdomos darbdavio pareigos ir užtikrinamos darbuotojų teisės.
Praėjusią savaitę Teisingumo ministerijoje buvo pradėtas tyrimas dėl audito metu nustatytų galimų tarnybinių pažeidimų VGTPT.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!