- Reklama -

Praėjusią savaitę kontrabandininko gaudynės baigėsi jo mirtimi. Prezidentė pasieniečių šaudymą, po kurio žuvo kontrabandininkas, pavadino pertekliniu. pasienis.lt nuotr.

Per ilgą savo tarnybos laikotarpį statutinėse įstaigose, dauguma iš mūsų esame patekę į panašias situacijas, kada akimirksniu privalėjome priimti sprendimą, susijusį su tarnybinio ginklo panaudojimu, ar nepanaudojimu, todėl labai gerai suprantame kolegą pasienietį. Visi tokie atvejai abejingų nepalikdavo, visuomenė visada reikalaudavo skubaus įvykių vertinimo bei išvadų.

Ne išimtis ir praėjusio ketvirtadienio įvykiai pasienyje, pasibaigę jauno žmogaus mirtimi. Pagrindinė pagalba šiuo skausmingu atveju – pasikliauti teisėsaugos institucijų atliekamais tyrimais, tikintis, kad valstybės vadovai iš anksto nepasmerks pareigūno, kuris vykdė savo pareigą duotai priesaikai – ginti valstybę, jos ekonominius interesus. Todėl Lietuvos policijos veteranų asociacija pasirengusi suteikti pareigūnui visokeriopą teisinę pagalbą.

Bet kokia išankstinė nuomonė, nesvarbu, kokio lygmens valstybės vadovo, tik įneš sumaištį bei užprogramuos proceso dalyvių kreipimąsi į tarptautinį teismą, kuriame bent jau vienas pralaimėtojas aiškus iš anksto – tai Lietuvos valstybė, kurios interesus, vykdydamas savo pareigą, gynė pasienio pareigūnas. Ori ir profesionali Vidaus reikalų ministro pozicija teikia vilties, kad šalies vadovai pagaliau supras, kad jie turi tiek teisių ir pareigų, kiek jiems jų suteikė šalies Konstitucija.

Norisi tikėti, kad pagaliau gyvename teisinėje valstybėje, kurioje galioja teisės viršenybės principas.

Lietuvos policijos veteranų asociacija

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!