- Reklama -

Vidas Urbonavičius (dešinėje) teigia, kad dėl savivaldybės tarybos sprendimo skunde minimos bendrovės, A.Zuokas ir kiti asmenys gali turėti tiesioginės materialinės naudos sau (KK nuotr.)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, susipažinusi su Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Vido Urbanavičiaus pranešimu, nutarė pradėti tyrimą dėl Vilniaus mero Artūro Zuoko, vicemero Romo Adomavičiaus ir tarybos nario Vytauto Milėno elgesio atitikties Įstatymo nuostatoms.

Pranešime nurodoma, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryba 2011 m. gegužės 18 d. sprendimu „Dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų 2012 metams nustatymo“, 0,5 procento sumažino kultūros paskirties, poilsio paskirties nekilnojamojo turto mokestį, o kitiems statiniams 0,2 procento. Teigiama, kad su A. Zuoku siejamos UAB „BNA GRUPĖ”, UAB „BNA ERGO“, su R. Adomavičiumi – UAB „TRANSTRADO“, UAB MERWAL“, UAB „PREKYBOS NAMAI MERCATUS“, UAB „ALMIGA“, su V. Milėnu – UAB „AUDĖJAS“, UAB „VILVAISTA“, UAB „VILVAISTA2“, UAB „SIMGRĖ“ ir UAB „2V“ gali valdyti nekilnojamąjį turtą Vilnius mieste.

V. Urbonavičius teigia, kad dėl šio savivaldybės tarybos sprendimo minėtosios bendrovės ir asmenys gali turėti tiesioginės materialinės naudos sau.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!