- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Kaune, kur Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje dalyvavo šv. Mišiose, skirtose arkikatedros 600 metų jubiliejui ir palaimintojo Jono Pauliaus II apsilankymo 20-mečiui paminėti. Dž.G.Barysaitės/lrp.lt nuotr.
Dž.G.Barysaitės/lrp.lt nuotr.
Dž.G.Barysaitės/lrp.lt nuotr.
Dž.G.Barysaitės/lrp.lt nuotr.
Dž.G.Barysaitės/lrp.lt nuotr.
Dž.G.Barysaitės/lrp.lt nuotr.
Dž.G.Barysaitės/lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Kaune, kur Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje dalyvavo šv. Mišiose, skirtose arkikatedros 600 metų jubiliejui ir palaimintojo Jono Pauliaus II apsilankymo 20-mečiui paminėti.

Šv. Mišias kartu su Lietuvos vyskupais ir kunigais aukojo Popiežiaus legatas kardinolas Stanislavas Dziwiszas. Apeigų metu buvo pašventintas palaimintajam Jonui Pauliui II skirtas altorius su jo relikvija.

Kardinolas S. Dziwiszas buvo artimiausias popiežiaus Jono Pauliaus II bendradarbis bei asmeninis sekretorius. Simboliška, kad Šventasis Tėvas Benediktas XVI vienu iš paskutinių savo popiežiškųjų potvarkių Jo Eminenciją kardinolą S. Dziwiszą, Krokuvos arkivyskupą, paskyrė ypatinguoju pasiuntiniu Kauno arkikatedros 600 metų jubiliejaus iškilmėse.

Į kultūros paveldo objektų registrą įrašyta Kauno arkikatedra bazilika – didžiausias gotikos stiliaus sakralinis pastatas Lietuvoje. Pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose ši bažnyčia paminėta 1413 m. rašte, kuriuo Vilniaus vyskupas Mikalojus 1413 m. balandžio 22 d. suteikė jai atlaidų privilegiją. Manoma, kad šią Kaune svarbiausią parapinę bažnyčią fundavo Vytautas Didysis.

Prie Arkikatedros ir kriptoje yra palaidoti vėlyvesnių amžių vyskupai ir žymūs dvasininkai. Čia ilsisi vyskupas M. Valančius, prelatas Jonas Mačiulis – Maironis, kardinolas Vincentas Sladkevičius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!