- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Parlamento (EP) Užsienio reikalų komiteto pirmininku Elmaru Broku. Dž.G.Barysaitės nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Parlamento (EP) Užsienio reikalų komiteto pirmininku Elmaru Broku. Susitikime buvo aptarti aktualiausi ES užsienio politikos klausimai. Daugiausiai dėmesio skirta pasirengimui lapkritį Vilniuje įvyksiančiam Vilniaus viršūnių susitikimui.

„Atėjo lemiamas laikas ES ir Rytų partnerių santykiuose. Iki Vilniaus viršūnių susitikimo lieka tik du mėnesiai, todėl labai svarbu padaryti namų darbus. Ir juos turi padaryti tiek ES, tiek ir šalys partnerės. Europos Parlamento vaidmuo šiame procese taip pat yra reikšmingas”, – sakė Prezidentė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad šiuo metu turėti vieningą ES poziciją yra svarbiau nei bet kada anksčiau. ES turi siųsti aiškią žinią, jog bendradarbiavimas su Rytų partnerystės šalimis jai yra reikšmingas ir reikalingas.

Pasak Prezidentės, Vilniaus viršūnių susitikime svarbu nubrėžti ateities gaires Rytų partnerystės programai, kad ji liktų patraukli. Asociacijos sutartys su Rytų partnerėmis – pirmas žingsnis kokybiškai naujų santykių su šiomis šalimis link.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!