- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė stebėjo Gaižiūnų poligone vykstančias tarptautines karines pratybas „Kardo kirtis 2014", kurių metu Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos ir Lietuvos kariai demonstravo savo gebėjimus vykdyti jungtinę operaciją. R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė stebėjo Gaižiūnų poligone vykstančias tarptautines karines pratybas „Kardo kirtis 2014″, kurių metu Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos ir Lietuvos kariai demonstravo savo gebėjimus vykdyti jungtinę operaciją.

„Masiškiausios NATO sąjungininkų pratybos Lietuvoje ir Baltijos šalyse – konkretus pasirengimo kolektyvinei gynybai įrodymas. Aljansas gerai supranta regiono saugumo iššūkius ir operatyviai reaguoja į naujas grėsmes. Svarbu, kad Lietuva ir pati stiprintų savo gynybinius pajėgumus, atnaujintų ginkluotę ir didintų kariuomenės rezervą”, – pabrėžė Prezidentė.

Pasak Prezidentės, pasirūpindama tokio lygio pratybomis ir priimdama daugiau nei 2 tūkst. karių, Lietuvos kariuomenė parodė gerus organizacinius ir logistinius gebėjimus, tačiau būtina plėsti infrastruktūrą poligonuose, taip pat Zoknių aviacijos bazę, kad šalis pajėgtų priimti visą reikiamą NATO sąjungininkų paramą.

Per pratybas Prezidentė stebėjo jungtinę operaciją, kurios metu buvo tikrinamas NATO ir sąjungininkų pajėgų pasirengimas atremti ataką, vykdyti žvalgybinius ir manevrinius veiksmus, taip pat apžiūrėjo pratybose naudotą karinę techniką ir ginkluotę.

Į tarptautines pratybas Lietuvoje pirmą kartą atvyko daugiau nei 1000 karių iš Danijos aukštos parengties bataliono kovinės grupės su modernia kovine technika: tankais „Leopard 2 A5″, pėstininkų kovos mašinomis, šarvuočiais.

Tarptautinės pratybos „Kardo kirtis 2014″ vienu metu vyksta visose trijose Baltijos šalyse. Jose dalyvauja daugiau nei 4,5 tūkst. karių iš Danijos, Estijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos ir Suomijos.

Rukloje vykstančiose lauko taktinėse pratybose iš viso dalyvauja daugiau nei 2 tūkst. karių iš Danijos, JAV, Lenkijos ir Lietuvos, pratybose naudojama apie 800 karinės technikos vienetų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!