- Reklama -
Vienai merginai anonimiškai apkaltinus Seimo narį M.Majauską dėl nederamo seksualinio elgesio prieš daugiau nei 5 metus, parlamentaras sustabdė narystę TS-LKD. KK nuotr.
Vienai merginai anonimiškai viešai apkaltinus Seimo narį M.Majauską nederamu seksualiniu elgesiu prieš daugiau nei 5 metus, parlamentaras sustabdė narystę TS-LKD. KK nuotr.

Prof. Gediminas Merkys mano, kad Seimo nario Mykolo Majausko ir TS-LKD pirmininko Gabrieliaus Landsbergio laikysena  #metoo skandalo akivaizdoje yra be galo šlykšti, ciniška, o partijos atsinaujinimo projektas žlunga.
„Majausko ir Anūkėlio Gabrieliaus laikysena #metoo skandalo akivaizdoje be galo šlykšti, ciniška. Prokuratūra – valstybės įrankis pradėti baudžiamąjį persekiojimą. Savo ruožtu, baudžiamoji teisė yra kraštutinis valstybės įrankis, naudojamas, kai nebeveikia kiti įrankiai: administracinė ir civilinė teisė, viešas pasmerkimas. Niekas nekaltina Majausko jokiais kriminaliniais nusikaltimais. Kalbama tik apie aukšto viešo asmens etiką ir moralę. Abu politiniai jaunikliai gaus iš prokuratūros atsakymą, kad ikiteisminį tyrimą pradėti atsisakoma. Tada VISIEMS mojuos tuo popierėliu: žiūrėkit, net prokuratūra VISKĄ tyrė ir NIEKO nerado… Čia tas pats, kaip kreiptis į prokuratūra dėl to, jog kažkas prieš 9 metus padoriame pokylyje padaugino alkoholio ir apvėmė stalo kaimynus….. Absurdo ir cinizmo mišinys…
Kreipimasis į prokuratūrą – desperatiškas degraduojančių konservatorių veiksmas. Jie kalba apie „ūsuotus bebrus“, tyčiojasi iš naujo valstybės kanclerio A. Stonaičio, suprask – vakarykštė diena, „Minsko milicijos mokykla“. Iš esmės tyčiojasi, kad pareigūnas priklauso kitai generacijai, kadaise dirbo statutinėse organizacijose, tyčiojasi dėl amžiaus.
Po Kubiliaus valdymo vienas iš konservatorių reanimacijos projektų buvo jauniklių iškėlimas į politines aukštumas: Radvilė, Bilotaitė, Majauskas, Langaitis, Anūkėlis. Du Anūkėlio ginklanešiai-jaunikliai – Langaitis ir Majauskas – jau apsidergė ir pasitraukia nuo savo riterio… Savo ruožtu jauniklių kėlimo į partijos viršūnes isterija Tatai (V.Landsbergiui) buvo reikalinga todėl, kad psichologiškai išvalyti erdvę savo Anūkėlio netikėtam desantui į partijos viršūnę: ko stebitės, mes juk keliame perspektyvų jaunimą? Dėl to kažkada viešoje erdvėje Tata netgi suimitavo konfliktą su M. Adomėnu, kad išvalytų erdvę Anūkėliui, pastumtų kitą jauniklį-konkurentą žemiau. Partijos įvaizdžio atgaivinimo projektas, panaudojant jaunimo kortą, žlunga. Užtat ir griebiasi Anūkėlis už prokuratūros, kaip už šiaudo“, – paraše feisbuke prof. Gediminas Merkys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!