- Reklama -

Socialdemokratų partijos vardu LLP sąskrydyje K.Prunskienę pasveikino Rokiškio rajono meras V.Kanopa. LLP nuotr.

Savaitgalį į Raseinių rajoną suvažiavo Lietuvos liaudies partijos (LLP) nariai, bičiuliai, rėmėjai iš visos Lietuvos. Partijos sąskrydyje netrūko įvairiausių pramogų, sportinių rungčių, koncertų, tačiau neapseita ir be rimtų temų. Vienas svarbiausių klausimų darbotvarkėje – bendradarbiavimas su kitomis centro kairės politinėmis jėgomis. „Artėja Seimo rinkimai, akivaizdu, kad reikia telkti jėgas, todėl neatsitiktinai itin daug dėmesio skiriame šiai temai“, – kalbėjo LLP pirmininkė prof. Kazimiera Prunskienė. LLP lyderės teigimu, labiausiai tikėtina partnerystė su socialdemokratais: „Jau ne kartą esame abipusiai deklaravę siekį dirbti išvien. Tvirtą poziciją dėl partijų suartėjimo išsako ir Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius. Dauguma mūsų partijos narių taip pat palaiko šią kryptį“, – kalbėjo prof. K. Prunskienė. Pasak LLP pirmininkės, konkrečios bendradarbiavimo formos dar neaptartos, tačiau artimiausiu metu ketinama šį dialogą sukonkretinti ir praktiškai realizuoti abiejų partijų viziją.

Neatsitiktinai sąskrydyje socialdemokratus atstovavo net du politikai – Rokiškio rajono meras Vidmantas Kanopa ir raseiniškis Gintautas Mikolaitis. Jie perdavė tiek savo asmeninius, tiek partijos kolegų sveikinimus. Tarp kitų sveikintojų – Lietuvos pensininkų partijos pirmininkas Vytautas Kadžys, Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas Vytautas Šustauskas. Kaip visada ryškiai ir prasmingai nuskambėjo poetės Vidmantės Jasukaitytės žodžiai ir įsitikinimas LLP reikalingumu Lietuvos politiniame gyvenime, jos veiklos prasmingumu.

Be politinio bendradarbiavimo sąskrydyje aptartos ir kitos aktualios temos, pirmiausia – ekonomikos ir konkrečių verslo sektorių stiprinimo galimybės, tarptautinių – tarppartinių ryšių plėtojimo perspektyvos ir to dėka – verslo sektorių rėmimo galimybės.

Sąskrydį taip pat pasveikino ir ekonomikos sektorių atstovai: Lietuvos aprangos ir tekstilės (LATIA) ilgametis Viceprezidentas Vidmantas Vikšraitis ir Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos garbės Prezidentas Eduardas Šablinskas. LLP ir ypatingai partijos pirmininkės prof. Kazimieros Prunskienės pastangos padėti Lietuvos smulkiam ir vidutiniam verslui bei stiprinti tradicinių ir naujų ūkio šakų pozicijas vidaus ir užsienio rinkose nelieka socialinių partnerių neįvertintos. Nėra paslaptis, kad LLP būstinėje su savo dabarties problemomis ir ateities rūpesčiais bei vizijomis vis dažniau lankosi daugelio šalies įmonių atstovai. Pirmoji Lietuvos premjerė, dviejų vyriausybių žemės ūkio ministrė žurnalistams pabrėžė, kad Lietuvos verslo atsigavimui, o tuo pačiu ir darbo vietų atsikūrimui bei žmonių pajamų didėjimui galima padėti ne tik būnant valdžioje. Turint tokias galimybes – plačius tarptautinius ryšius bei pasitikėjimą kitose šalyse – tai būtina daryti. „Daug metų padėjau Lietuvos verslui ir žmonėms stiprinant pozicijas Vakaruose, ypač – Vokietijoje. Dabar daugiau galimybių matau sparčiai augančiuose ir ekonomiškai stiprėjančiuose Rytų regionuose. Praleisti, nepanaudoti tokių galimybių būtų neišmintinga“,- įsitikinusi LLP pirmininkė.

. Viena didžiausių naujienų, apie kurias kalbėta sąskrydyje – LLP memorandumas su valdančiąja Kazachstano partija „Nur Otan“. Partijos nariams ir žurnalistams pristatytas memorandumo tekstas, jame apibrėžtos partijų bendradarbiavimo sritys – ekonomika, verslo skatinimas, o taip pat švietimas, jaunimo, humanitariniai klausimai ir kt. Dar šią vasarą laukiama į Lietuvą atvykstant „Nur Otan“ pirmojo pirmininko pavaduotojo Nurlano Nigmatulino, kuris pasirašys memorandumą.

„Šis dokumentas apibrėš tai, ką realiai jau ir taip darome. Ne pirmi metai tiek Kazachstane, tiek įvairiuose Rusijos regionuose aktyviai dirbame plėtodami ekonominį bendradarbiavimą.. Tokie sektoriai, kaip maisto ūkis, turizmas, statybos, lengvoji pramonė, mūsų įdirbio dėka jau šiandien pradeda gauti ir, neabejoju, tikrai gaus realią naudą. O tai reiškia – ir naudą visai Lietuvai – darbo vietos, mokesčiai į biudžetą.“, – kalbėjo prof. K. Prunskienė. „Tik gražiai pakalbėti, pasivaišinti ir išsiskirstyti – ne mūsų žanras. Dirbame praktiniais klausimais ir išnaudojame savo galimybes, per daugelį metų įgytą autoritetą ir pasitikėjimą, ant šio pagrindo plėtodami ekonominius ir kultūrinius ryšius Lietuvos labui“, – teigė prof. K. Prunskienė.

Sąskrydžio dalyvių nuotaiką ir gerumo atmosferą šildė ne tik visą dieną švietusi saulė, bet ir muzika. Didžiulį pasisekimą turėjo Birutės Petrikytės ir jos dukters Andželikos koncertas. Kaip visada sąskrydžio dalyvius sveikino ir sportinių varžybų apdovanojimus lydėjusi garsioji Juozo Vasiliausko vadovaujama Vydeniškio kaimo kapela.

LLP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!