- Reklama -

Prof. Stanislovas Tomas mano, kad Lietuvos Vyriausybė dėl lietuvio vaiko prieš Norvegiją turi kovoti EŽTT. KK nuotr.

Prof. Stanislovas Tomas mano, kad Lietuvos Vyriausybė turi imtis ryžtingų veiksmų, siekiant sugrąžinti iš lietuvės Norvegijoje atimtą jos sūnų Gabrielių.

„Lietuvos Vyriausybė turėtų pateikti pareiškimą prieš Norvegijos ir Švedijos Vyriausybes Strasbūro Teisme. Turi būti profesionali teisinė kova. Užtenka nuolat stovėti ir galvoti, kad norvegai yra aukštesnioji rasė“, – „Karštam komentarui“ teigė prof. S.Tomas.

„Lietuvai ką tik spjovė į veidą, ir jeigu tu esi save gerbianti Vyriausybė, – duok atgal. Priešingu atveju vaiko motina turės bylinėtis pati, o tai reiškia, kad ji nesibylinės – nes jai tai bus per brangu. Taip ir pasibaigs“, – mano prof. S.Tomas.

Jo nuomone, Strasbūro Teismas šiuo atveju – pats veiksmingiausias teisinis žingsnis.

“Ką gali atsakyti Norvegijos ministrė pirmininkė? “Aš nežinau – Norvegijos teismas nutarė, o aš gerbiu ir vykdau”. Kvaila tikėtis, kad Norvegijos premjerė gali pasakyti kitaip. Taip yra. Bet tik Strasbūro Teismas gali priversti norvegus pakeisti savo įstatymus, panaikinti jų teismų sprendimus.

Jeigu į šį teismą kreipsis Lietuvos Vyriausybė – byla bus nagrinėjama be eilės. Nes tai būtų ne varganos, niekam nereikalingos moters, o Vyriausybės kreipimasis“, – kaip Lietuva turėtų elgtis šioje situacijoje, savo nuomonę išsakė prof. Stanislovas Tomas.

Dėl iš lietuvės atimto sūnaus Gabrieliaus Norvegijoje jau sukilo Lietuvos visuomenė: socialiniuose tinkluose platinama informacija, kad antradienį, vasario 3 d., 12 val., prie Norvegijos ambasados Vilniuje (K.Kalinausko g. 24) įvyks pilietinė akcija „Aš esu Gabrielius“, į kurią kviečiami visi, neabejingi iš lietuvės motinos Norvegijoje atimto sūnaus likimui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!