- Reklama -

"Rusai puola" iš posto išvertė ir kriminalinės policijos viršininką A.Matonį. KK nuotr.

Taip, taip, viskas per tuos rusus!

Iš pradžių kietas teisiamųjų suolas parūpintas Prezidentės vyriausiajai patarėjai ir atstovei spaudai D.Ulbinaitei, o po to posto neteko ir Policijos departamento Kriminalinės policijos viršininkas A.Matonis.

Per rusus! Nes pirmu atveju, įtariama, kad tai Prezidentės vyriausioji patarėja „nutekino“ žiniasklaidai Valstybės saugumo departamento parengtos slaptos pažymos informaciją apie rengiamas informacines atakas iš Rusijos pusės prieš mūsų Prezidentę. Antru, gelbėdamas Klaipėdos kraštą nuo rusų išpuolio neblaivus prie vairo sėdo Kriminalinės policijos viršininkas A.Matonis. Tik, va, turbūt Kremliaus agentai suveikė: neblaivų Kriminalinės policijos vadą, vairuojantį automobilį, policija sustabdė, ir A.Matonis iš Kriminalinės policijos biuro viršininko posto buvo atleistas. Mat net ir Lietuvą gelbėti nuo rusų reikia blaiviam, ne girtam.

O rusai paskui juokiasi, A.Matonio žodžius teisme cituoja: „Blaivėti nebuvo kada, skubėjau pranešti apie Rusijos puolimą“.

Pasirodo, tą dieną A.Matonis kažkur miške susitiko su kažkokiu įslaptintu spec.agentu, kuris jam perdavė „valstybinės reikšmės informaciją“. Bekalbėdamas kriminalinės policijos viršininkas (dabar jau buvęs) su slaptu agentu išgėrė naminės gamybos vyno. Teisme sakė, kad niekur važiuoti nesirengė, todėl leido sau atsipalaiduoti. Tačiau tas agentas neva išdėstė konkrečius planus, kaip „Rusija tuoj-tuoj užpuls Lietuvą, taip pat, kaip ir Ukrainą“. Agentas išdėstė visą planą, kaip bus pažeistas Lietuvos suverenitetas. Ir kalbama buvo ne apie dienas ar valandas, o minutes!

„Matonis metė visus savo reikalus ir nudūmė automobiliu į Vilnių papasakoti šalies vadovybei apie nedraugiškos kaimynės Rusijos klastingą planą. Tačiau pakeliui į Vilnių jį sustabdė policija ir konstatavo girtumą“, – juokėsi Rusijos žiniasklaida.

Juokas juokais, tačiau, jeigu rimtai, tai, kai rusai puola, kartais geriau neprablaivėt: nes galima ir per langą iššokti. Tokių pavyzdžių pasaulyje irgi yra.

Štai, 1949 metais buvęs JAV Gynybos ministras Džeimsas Forrestalas dėl depresijos buvo atleistas iš pareigų ir nukreiptas į kažkokią įstaigą gydytis. Bet jis ir anksčiau, ir besigydydamas, nuolat kartodavo: „Aš žinau, rusai eina… Aš mačiau, rusai puola… Aš mačiau rusų karius…”

Galiausiai buvęs JAV Gynybos ministras iššoko iš kažkelinto aukšto ir šitaip žuvo…

Taigi, galima padaryti prielaidą, kad „rusai puola“ yra liga. Galbūt net labai rimta liga. Galimai užkrečiama ir galimai mes ja užsikrėtėme nuo JAV, kai įstojome į NATO (tikri draugai, beje, būtų įspėję, kad ta liga – pakankamai pavojinga: kad gali taip smegenis susukti, jog paskui, kaip jų buvęs Gynybos ministras, gali pro langą iššokti!).

Todėl Pasaulio sveikatos organizacijoje ši liga turėtų būti labai rimtai apsvarstyta, o valstybėms turėtų būti pateiktos rekomendacijos: kaip ja užsikrečiama (lytiniu keliu, politiniu, per orą ir pan.), kokios galimos šalutinės pasekmės (nuo: gali prisigerti ir sėsti girtas už vairo, iki: gali iššokti pro langą, ir t.t.), kaip galima išgyti, ir t.t.

Nes jeigu jau toooooks policijos asas, kaip A.Matonis, užsikrėtė „rusai puola“ liga, tai ką kalbėt apie kitus, paprasčiausius mirtinguosius? Pro langus iššokinės! Lietuva ir taip pirmauja Europoje pagal savižudybių skaičių. Tai kas čia iš tos mūsų Lietuvėlės liks?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!