- Reklama -

Sandrauga „Kitokia Lietuva“ reiškia nepasitikėjimą Kauno meru A. Kupčinsku ir kreipsis į TS-LKD partijos priežiūros komitetą. KK nuotr.

Sandraugos „Kitokia Lietuva“ 2013 m. kovo 30 d. visuotinio narių susirinkimo

R E Z O L I U C I J A

2013-03-30 Nr. 13-09-03

Kaunas

1. Sandrauga „Kitokia Lietuva“, apsvarsčiusi pareiškimą „Dėl padėties savivaldybėje“ pažymi, kad tokia netoleruotina padėtis susidarė dėl savivaldybės mero A. Kupčinsko nekompetencijos, nuolatinių Vietos savivaldos įstatymo principų pažeidinėjimo, gyrimosi ir melo, siekiant nuslėpti tikrąją padėtį, o galimai ir dėl korupcijos apraiškų.

Kadangi meras A. Kupčinskas piktybiškai nereaguoja tiek į Pūko žinių tarnybos, tiek ir į sandraugos „Kitokia Lietuva“ nurodomus trūkumus, o padėtis kasdien blogėja, sandrauga „Kitokia Lietuva“ reiškia nepasitikėjimą Kauno miesto savivaldybės meru A. Kupčinsku ir kreipsis į TS-LKD partijos priežiūros komitetą, pateikdama visą eilę dokumentų apie piktnaudžiavimus savivaldybėje, su prašymu imtis priemonių mero A. Kupčinsko atžvilgiu.

Sandrauga „Kitokia Lietuva“ reiškia įsitikinimą, kad TS-LKD partijos frakcijoje Kauno miesto savivaldybės taryboje yra pakankamai kompetentingų ir sąžiningų tarybos narių, kurie gali tinkamai atstovauti savivaldybę, visuose Kauno miestui svarbiuose klausimuose.

2. AB „Kauno energija“ klausimu, jei bendrovės stebėtojų tarybos pirmininkas meras A. Kupčinskas konkrečiai neatsakys kokių buvo įmtasi priemonių ir kaip, kada ir iš ko bus išieškotos bendrovei padarytos skolos, sandrauga „Kitokia Lietuva“ kreipsis į teisėsaugos institucijas dėl viešojo intereso gynimo ir ikiteisminio tyrimo pradėjimo, dėl galimai didelės vertės turtinės žalos padarymo. Gyventojai neprivalo mokėti milijonus litų už nesąžiningus verslininkus ir galimai korumpuotus savivaldybės darbuotojus, esančius bendrovės valdymo organuose.

Stambesni skolininkai:

1. UAB „Kauno popierius“ – 2 026 248,88 Lt – bankrotas – Jėgainės g. 6;

2. UAB „Baltpaper“ – 1 476 363, 63 Lt – bankrotas – Jėgainės g. 6;

3. UAB „Kauno šiltadaržiai“ – 499 121, 22 Lt – bankrotas;

4. UAB „Nuova 5“ – 469 202,42 Lt – bankrotas;

5. UAB „Arno vila“ – 459 528, 16 Lt – restruktūrizacija;

6. UAB „Norta“ – 125 554, 69 Lt – bankrotas;

7. UAB „Kasva“ – 111 378,44 Lt – bankrotas;

8. UAB „Atolas“ – 107 065, 65 Lt – bankrotas.

Netenka aiškinti, kad visos šios skolos atsirado ne per mėnesį ir net ne per metus ir matomai, neatsitiktinai.

3. Nesugebėjimas valdyti šimtus milijonų litų kainavusios Arenos bei prie jos esančios, kainavusios 25 mln. litų požeminės automobilių stovėjimo aikštelės ir jų atidavimas privačiam sektoriui, dar kasmet primokant po porą milijonų litų už valdymą, neišlaiko jokios kritikos. Miestui būtų pigiau parduoti Areną, nes ji niekada prie tokio savivaldybės, atsiprašant, valdymo, neatsipirks, o dešimtmečiams sunkia našta guls ant mokesčių mokėtojų pečių. Deja meras A. Kupčinskas šios temos net neliečia. Reikia tikėtis, kad savivaldybės taryboje yra asmenų, suprantančių ir sugebančių išspręsti šią ypač brangiai kainuojančią problemą.

4. Dėl Kauno miesto savivaldybės tarybos narių bei jų artimųjų įsidarbinimo savivaldybėje bei savivaldybės kontroliuojamose įmonėse ir merui A. Kupčinskui nesiėmus jokių priemonių užkirsti kelią tokiems piktnaudžiavimams, sandrauga „Kitokia Lietuva“ kreipsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją dėl atitinkamų sankcijų pritaikymo pažeidėjams ir jų užtarėjams.

5. Dėl konkrečių savivaldybėje vykdomų viešųjų pirkimų, sandrauga „Kitokia Lietuva“ kreipsis į Viešųjų pirkimų tarnybą bei Konkurencijos tarybą, kad būtų griežtai laikomasi Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų.

Viešųjų pirkimų tarnybos funkcijos nėra laiminti tokius „viešuosius pirkimus“, kaip tai rašoma savivaldybės pranešime:

Atsakomybė už avarines duobes – vienose rankose

2013-03-13

„Šaltuoju metų laiku atsiveriančių ir kauniečių automobiliams didžiausią pavojų keliančių duobių tvarkymą planuojama patikėti savivaldybės įmonei „Kauno švara”. Šiuos Kauno miesto savivaldybės planus jau palaimino Viešųjų pirkimų tarnyba“ – leido sau pasididžiuoti savivaldybė.

Pažiūrėsime, kaip į tai reaguos tokius savivaldybės planus „laiminančioji“ tarnyba.

6. Kauno miesto kapinių Vainatrakio kaime problema yra, be jokios abejonės, buvusio savivaldybės administracijos direktoriaus V. Gudėno bei mero A. Kupčinsko piktnaudžiavimo savo padėtimi, išdava. Savivaldybės tarybos sprendimai sudaryti taikos sutartį už pažadus neskųsti, sumokant žemės sklypų savininkams 860 tūkst. litų, arba „perimti“ žemės sklypus už tokią pat sumą, įvertinant kaip buvo nupirkti 2008 metais žemės sklypai Vainatrakio kaime už beveik 2 mln. litų, nenoromis verčia padaryti atitinkamas išvadas.

Sandrauga „Kitokia Lietuva“ šiuo klausimu dar kartą kreipsis į teisėsaugos institucijas su prašymu apginti viešąjį interesą ir pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai didelės vertės turtinės žalos padarymo, o taip pat dėl kėsinimosi padaryti didelės vertės turtinę žalą, priėmus tarybos sprendimą dėl taikos sutarties sudarymo.

Sandrauga „Kitokia Lietuva“ tikisi, kad šį kartą Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai atsilieps į šią susirinkimo rezoliuciją, nors iki šiol tai nebuvo daroma. Tęsti toliau tokią savivaldybės tarybos veiklą ir nesiimti ryžtingų priemonių padėčiai pataisyti miestui būtų pražūtinga. Per daug toli nužengta šiuo pražūtingu keliu, kad būtų galima tylėti ir laukti.

Akivaizdu, kad būtina nedelsiant imtis ryžtingų priemonių ir kibti į darbą, kurio savivaldybėje apstu.

Sandraugos „Kitokia Lietuva“ 2013 m. kovo 30 d. susirinkimo

Pirmininkas Kęstutis Pūkas

Sekretorius Jonas Juškauskas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!