- Reklama -

Seimas neįteisino apsaugos buvusiam AT pirmininkui Vytautui Landsbergiui. KK nuotr.

Seimas atmetė Vadovybės apsaugos įstatymo pataisas, kuriomis buvo siūloma nustatyti, kad Lietuvos Respublikos vadovybei būtų priskirta 1990–1992 m. veikusios Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko pareigybė ir šiai pareigybei būtų skiriama apsauga iki gyvos galvos.

Pagal Laikinąjį Pagrindinį Įstatymą (Laikinąją Konstituciją) 1990–1992 m. veikusios Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininkas buvo aukščiausias Lietuvos Respublikos pareigūnas, vykdęs įgaliojimus, kurie paprastai priskiriami valstybės vadovams, turėjęs išskirtinį Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko statusą.

Šiuo metu galiojančiame Vadovybės apsaugos įstatyme nustatyta, kad Lietuvos Respublikosvadovybė – tai Respublikos Prezidentas, Seimo Pirmininkas, Ministras Pirmininkas bei asmenys, laikinai einantys Respublikos Prezidento, Seimo Pirmininko, Ministro Pirmininko pareigas.

Įstatymo 5 straipsnis nustato, kad vadovybei apsauga skiriama nuo asmens paskyrimo ar išrinkimo iki atleidimo iš pareigų, asmens atsistatydinimo arba kadencijos pabaigos ir, jei tai nustatyta įstatymo, šiam laikotarpiui pasibaigus.

Projektui po pateikimo pritarė 39, prieš balsavo 11, susilaikė 41 Seimo narys. Alternatyvaus balsavimo metu už tai, kad projektas būtų grąžintas iniciatoriams tobulinti balsavo 40, už tai, kad šis teisės aktas būtų atmestas – 51 Seimo narys. Projektas atmestas.

LRS inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!