- Reklama -

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. KK nuotr.

Susipažinusi su pateiktu dokumentu dėl neeilinės sesijos sušaukimo, Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė tvirtina, kad jis neatitinka keliamų reikalavimų.

„Pagal Seimo statuto 86 straipsnio 1 dalį neeilines sesijas šaukia Seimo Pirmininkas ne mažiau kaip vieno trečdalio visų Seimo narių siūlymu, kuris turi būti jam įteiktas raštu.

Dokumentą dėl Seimo neeilinės sesijos pasirašė 47 Seimo nariai, tačiau antrame dokumento lape matyti taisymai, todėl nėra galimybės įsitikinti, kad Seimo nariai, pradedant 26 parašu ir baigiant 47 parašu, pasirašė dėl Seimo neeilinės sesijos sušaukimo būtent 2015 m. vasario 10–12 dienomis.

Seimo narių valia dėl Seimo neeilinės sesijos sušaukimo turi būti išreikšta aiškiai ir nedviprasmiškai.

Taip pat atkreipiu dėmesį į tai, kad Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas 2002 m. balandžio 24 d. sprendime yra konstatavęs, kad ,,Seimo narių pavardžių sąrašas su parašais turi būti tvarkingas, jame neturi būti jokių braukymų ar taisymų“, – teigia Seimo Pirmininkė.

Parlamento vadovė tikisi, kad atliekant tyrimą ši aplinkybė bus įvertinta, o Seimo nariai ateityje dokumentus pateiks atsakingiau, laikydamiesi Seimo statuto ir kitų teisės aktų reikalavimų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!