- Reklama -
Dvi seksualinių mažumų konferencijos dalyvės tyčiojosi iš protestuotojų. KK nuotr.
Seksualinių mažumų konferencijos dalyvės tyčiojosi iš protestuotojų. KK nuotr.
Lietuvos gėjų vadas V.Simonko į konferenciją įsmuko pro tarnybinį įėjimą. KK nuotr.
Lietuvos gėjų vadas V.Simonko į konferenciją įsmuko pro tarnybinį įėjimą. KK nuotr.
"Išsaugokime rusų kultūros šventyklą". KK nuotr.
“Išsaugokime rusų kultūros šventyklą”. KK nuotr.
Seksualinių mažumos konferencijos dalyvis. KK nuotr.
Seksualinių mažumos konferencijos dalyvis. KK nuotr.

Seksualinių mažumų konferencijos dalyvius ketvirtadienio pavakare prie Lietuvos rusų dramos teatro pasitiko protestuotojai.
“Apsaugokime vaikus nuo gėjų propagandos”, “Teatras – ne vieta homoseksualumo propagandai”, “Ponas Vaitkau, ne viskas vertinama pinigais”, “Ponas Vaitkau, gal jau laikas atsistatydinti” – tokiais ir panašaus turinio plakatais seksualinių mažumų dalyvius sutiko Lietuvos rusų sąjungos organizuoto piketo dalyviai.
Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas S.Dmitrijevas. KK nuotr.Lietuvos rusų sąjunga surinko daugiau kaip penkis tūkstančių parašų, kad seksualinių mažumų konferencija būtų rengiama kitojeKonferencijos dalyvis "pasveikino"protestuotojus viduriniuoju pirštu. KK nuotr. vietoje, tačiau Lietuvos rusų dramos teatro vadovas neatsižvelgė į kilusį visuomenės pasipiktinimą – protestuodami prieš šios konferencijos organizavimą Lietuvos rusų dramos teatro patalpose pasirašė ne tik Lietuvoje gyvenantys rusai, tačiau taip pat aktyviai rašėsi ir lietuviai, ir ketvirtadienį seksualinių mažumų konferencija įvyko Lietuvos rusų dramos teatre.
“Puškinas šito nesupras, Turgenevas neatleis, Dostojevskis šoke”, – teigiama protestuotojų plakatuose.
Į konferenciją atvykę seksualinių mažumų dalyviai protesto akciją stebėjo iš teatro balkono gerdami šampaną ir juokdamiesi iš protestuotojų. Vienas dalyvis protestuotojams parodė viduriniuosius pirštus, o dvi merginos maivėsi ir šaipėsi iš protesto akcijos.
Lietuvos gėjų vadas Vladimiras Simonko į seksualinių mažumų konferenciją Lietuvos rusų dramos teatre pateko per tarnybinį įėjimą – pro protestuotojus vengė eiti.
-O kurią pusę jūs palaikote? Atvykote į seksualinių mažumų konferenciją? – paklausė “Karštas komentaras” link teatro einančią Seimo narę Viliją Filipovič.
Seimo narė Vilija Filipovič palaikė Lietuvos rusų sąjungos protestą. KK nuotr.-Ne, tikrai neatvykau į konferenciją, aš atvykau palaikyti Rusų sąjungos, jų protestą, nors pati esu lietuvė.
Šis epizodas, kurį mes turime šiandien, manau, yra skaudžiausias Rusų sąjungai, rusų bendruomenei, nes veržiasi į jų erdvę. Rusų dramos teatrą rusų bendruomenė identifikuoja kaip savo kultūros centrą, kaip savo erdvę, kurioje jie renkasi, ir tai yra jų židinys Lietuvoje. Jie vertina šeimynines tradicines vertybes ir aš pilnai juos palaikau.
Jeigu jie nenori įsileisti į savo erdvę kitaip galvojančių, tai dar nereiškia, kad jie juos ignoruoja. Rusų bendruomenė juk nesiveržia į LGBT bendruomenės erdves, nepasakoja savo nuostatų ir nebando jų atversti. Ir jeigu rusų bendruomenė gerbia juos, tai ir šita bendruomenė lygiai taip pat turėtų gerbti rusų bendruomenę ir šeimines tradicines vertybes.
-O kodėl, jūsų nuomone, Lietuvos rusų dramos teatras? Čia sąmoningai pasirinkta tokia vieta seksualinių mažumų konferencijai Lietuvoje dėl Lietuvos ir Rusijos santykių geopolitinėje plotmėje ir Rusijos valstybinio požiūrio į seksualines mažumas?
-Aš neatmetu galimybės, kad kažkur Europoje parodys šitą incidentą ir pasakys ne taip, kad rusų bendruomenė kovoja už savo teatrą, bet kad Lietuva apskritai prieš homoseksualus. Nors iš tikrųjų taip nėra.
Tegul gyvena homoseksualai, tegul jie dirba savo darbą, tegul jie daro gerus darbus, tegul reiškiasi visuomenėje – aš ne prieš juos kaip žmones nusiteikusi. Vieni giname savo vertybes, kiti – savo vertybes, tačiau gerbkime vieni kitus.
Jūs matėte, kaip dvi merginos išsidirbinėjo ant laiptų? Jos grynai tyčiojosi. Tai kokią jos gali iškviesti reakciją į save? Adekvačią. Jei gos gerbtų ir jas gerbtų.

Protesto dalyviai: rusų dramos teatro vadovas privalo atsistatydinti

Protestuotojai

Protesto prie Lietuvos rusų dramos teatro dalyviai paskelbė reikalaujantys teatro vadovo Jono Vaitkaus atsistatydinimo ir pasiūlė boikotuoti spektaklius – daugiau čia nekelti kojos, kol Lietuvos rusų dramos teatrui vadovaus seksualinių mažumų konferenciją leidęs čia surengti Jonas Vaitkus.
„Tai, kad čia vyksta tokia konferencija, nepriimtina ne tik mums, tačiau ir daug kam Lietuvoje, kadangi Lietuva – krikščionių valstybė“, – kalbėjo protesto dalyviai.

Jie ypač pasipiktino, išgirdę, kaip seksualinių mažumų konferencijos dalyvius pasitikusi mergina pasakė: „Welcome home“ (Sveiki atvykę į namus). „Čia jums ne jūsų namai, o mūsų teatras, supratote?“ – pareiškė svečius „Welcome home“ pasitikusiai merginai vienas iš protesto akcijos atstovų.

Seksualinių mažumų konferencijos dalyviai piketą stebėjo balkone. KK nuotr.
Lietuvos rusų sąjunga kreipėsi ir į Lietuvos rusų dramos teatro vadovą, ir į LGBT vadovybę, kad perkeltų konferenciją į kitą vietą – nes niekam nereikalinga konfrontacija, tačiau į tai atsižvelgta nebuvo.

Larisa Dmitrijeva. KK nuotrMitingo prieš seksualinių mažumų konferenciją 
Lietuvos rusų dramos teatre rezoliucija
UŽ MŪSŲ VERTYBES!
Mes, mitingo prieš seksualinių mažumų konferenciją Lietuvos rusų dramos teatre dalyviai ir organizatoriai, esame giliai pasipiktinę konferencijos „Pride Voices“ iniciatorių ir Lietuvos rusų dramos teatro vadovų veiksmais, ignoruojančiais beveik 5000 žmonių reikalavimą atšaukti seksualinių mažumų konferenciją Lietuvos rusų dramos teatre.
Tokį paniekinantį požiūrį į žmonių, nepalaikančių konferencijos organizavimo Rusų dramos teatro pastate, nuomonę vertiname kaip siekį padidinti įtampą mūsų šalies visuomenėje ir įžeisti Lietuvos gyventojų, nepalaikančių LGBT bendruomenės idėjų ir siekių, jausmus.
Šiuos asmenų, propaguojančių homoseksualius santykius, veiksmus priimame kaip netolerancijos apraišką žmonių, turinčių kitokį požiūrį, atžvilgiu ir manome, kad jie yra diskriminuojančio pobūdžio.
Atsižvelgdami į tai, kad pastaruoju metu Lietuvos rusų dramos teatro vadovai sistemingai ir kryptingai siekia iškreipti rusų kultūros supratimą ir įvaizdį Lietuvos visuomenėje, o necenzūrinė leksika, vulgarumas ir netradicinių santykių demonstravimas tapo neatsiejama daugelio spektaklių dalimi, reikalaujame Rusų dramos teatro vadovo Jono Vaitkaus atsistatydinimo.

Piketas prie LRDT. KK nuotr.

Protesto piketas. KK nuotr.

Piketas prie Lietuvos rusų dramos teatro. KK nuotr.

Piketas prie Lietuvos rusų dramos teatro. KK nuotr.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!