- Reklama -

KK nuotr.

Neformalaus studentų judėjimo „Studijų revoliucija“ nariai pradėjo rinkti parašus, kad būtų pakeistas rotaciją aukštosiose mokyklose ir mokėjimą už studijas reglamentuojantis įstatymas.

Pasak vienos iš „Studijų revoliucijos“ iniciatorės Ievos Kačinskaitės, pirmieji parašai buvo pradėti rinkti jau šį savaitgalį, o nuo šiol jų rinkimas pradedamas vykdyti visos Lietuvos mastu.

„Pradėję rinkti parašus supratome, kad 50 000 parašų – ne riba. Tikiu, kad sulauksime kur kas daugiau palaikymo ir įgysime teisę teikti įstatymo pataisą Seime“, – teigia I. Kačinskaitė.

Šio studentų judėjimo tikslas – aktyviai dalyvauti švietimo politikos formavime. Pirmasis darbas, kurio ėmėsi jo nariai – pakeisti studijų ir švietimo mokslo įstatymą, reglamentuojantį rotaciją ir mokėjimų už studijas tvarką, kuri, anot studentų, yra ydinga.

Galiojanti tvarka nėra orientuota į studijų kokybės gerinimą, nemotyvuoja pačių studentų studijuoti, nes studentas, įstojęs į nemokamą vietą, įgyja teisę mažiausiai dvejus metus studijuoti nemokamai, o norintys pereiti į valstybės finansuojamas vietas, privalo mokytis net penktadaliu geriau, nei bendras kurso vidurkis. Šią neadekvačią ir neteisingą tvarką, pasak „Studijų revoliucijos“ atstovų, būtina keisti kuo skubiau.

Kviečiami visi norintys prisidėti prie šios iniciatyvos:

info@studijurevoliucija.lt

Mob. tel. 8 64120640

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!