- Reklama -

Tradicinis tatuiruočių aparatas, dar vadinamas „tattoo mašinėle, yra būtinas kiekvieno tatuiruočių meistro įrankis. Jį sudaro kelios skirtingos dalys, kurios kartu sukuria tatuiruotės dizainą ant odos. Toliau pateikiame įvairių tradicinio tatuiruočių aparato dalių ir jų funkcijų aprašymą:

Tattoo mašinėlės dalys

Rėmas: Tai išorinis tatuiruočių aparato korpusas, kurį paprastai sudaro priekinė ir galinė pusės, sujungtos varžtais. Rėmas talpina visas kitas tatuiruočių aparato dalis ir padeda jas išlaikyti vietoje.

Ritės: Tatuiruočių mašinėlė turi dvi rites, kurios sukuria elektros srovę, maitinančią mašinėlę. Ritės pagamintos iš varinės vielos ir paprastai apvyniotos aplink geležines šerdis.

Juosta: Juosta yra plonas, lankstus metalo gabalas, jungiantis priekinę ir galinę rėmo dalis. Ji juda aukštyn ir žemyn, kai naudojamas tatuiruočių aparatas, ir šis judesys suka tatuiruočių aparato adatą.

Priekinė spyruoklė: Priekinė spyruoklė yra maža, susukta spyruoklė, pritvirtinta prie priekinės armatūros juostos. Ji padeda išlaikyti armatūros strypą vietoje ir reguliuoti armatūros strypo judėjimą.

Adata: Adata – tai tatuiruočių aparato dalis, kuria iš tikrųjų atliekama tatuiruotė. Ją sudaro nedidelė grupė adatų, kurias kartu laiko vamzdelis, vadinamas “adatos juosta”. Naudojant tatuiruočių aparatą adatos juda aukštyn ir žemyn ir praduria odą, kad ant jos patektų tatuiruočių dažai.

Vamzdelis: Vamzdelio spaustukas – tai mažas spaustukas, kuriame laikomas vamzdelis su tatuiruotės dažais. Jis paprastai būna galinėje rėmo dalyje.

Kojinis jungiklis: Kojų jungiklis – tai pedalas, kuriuo tatuiruočių meistras įjungia ir išjungia tatuiruočių aparatą. Jis paprastai būna ant grindų šalia tatuiruotojo kojos.

Maitinimo šaltinis: Maitinimo šaltinis – tai prietaisas, kuriuo į tatuiruočių aparatą tiekiama elektros srovė. Paprastai tai yra nedidelė dėžutė, įjungiama į elektros lizdą.

Rankena: Rankena – tai tatuiruočių aparato rankena, kurią tatuiruočių meistras laiko darydamas tatuiruotę. Ji paprastai būna pagaminta iš gumos arba kitos neslidžios medžiagos, kad tatuiruočių meistras galėtų tvirtai laikyti aparatą.

Apibendrinant galima pasakyti, kad tradicinis tatuiruočių aparatas yra sudėtingas ir įmantrus įrankis, kurį sudaro kelios skirtingos dalys, kartu veikiančios kuriant tatuiruotės dizainą ant odos. Kiekviena iš šių dalių atlieka svarbų vaidmenį tatuiruočių aparato veikloje, todėl tatuiruočių meistrams svarbu gerai išmanyti, kaip veikia kiekviena dalis, kad galėtų veiksmingai naudotis aparatu.

Taip pat verta paminėti, kad tradiciniai tatuiruočių aparatai nėra vienintelis galimas tatuiruočių aparatų tipas. Taip pat yra rotacinių tatuiruočių aparatų, kuriuose adatoms judinti naudojamas variklis, o ne ritės ir armatūros juosta. Šie aparatai paprastai yra tylesni ir lengvesni už tradicinius tatuiruočių aparatus, todėl kai kurie tatuiruočių meistrai teikia jiems pirmenybę atliekant tam tikro tipo tatuiruotes.

Bet kokiu atveju tatuiruočių meistrams svarbu gerai suprasti įvairias savo tatuiruočių aparato dalis ir funkcijas, taip pat kaip tinkamai prižiūrėti ir rūpintis aparatu. Taip bus užtikrinta, kad mašinėlė gerai veiks ir galės kurti aukštos kokybės tatuiruotes.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!