- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Lietuvoje viešinčiu Vokietijos Prezidentu Joachimu Gaucku lankosi Nidoje vykstančiame tarptautiniame Tomo Mano festivalyje. Dž. G. Barysaitės nuotr.
Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas. Dž. G. Barysaitės nuotr.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Dž. G. Barysaitės .nuotr.
Palangos mera ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Dž. G. Barysaitės nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Lietuvoje viešinčiu Vokietijos Prezidentu Joachimu Gaucku lankosi Nidoje vykstančiame tarptautiniame Tomo Mano festivalyje. Septynioliktus metus rengiamas festivalis – vienas didžiausių ir garsiausių vasaros renginių Neringoje. Savaitę truksiančiame festivalyje įvairiose Nidos vietose vyks koncertai, dailės parodos, atviros diskusijos, literatūrinės popietės.

Šalies vadovės teigimu, kad Tomo Mano festivalis – vienas ryškiausių renginių ne tik Vakarų Lietuvoje, bet ir visoje šalyje. Pasak Prezidentės, septynioliktą kartą Nidoje Tomo Mano dėka susitinka muzika, dailė, kinas ir literatūra.

„Vienas didžiausių dvidešimtojo amžiaus rašytojų sujungia Lietuvą ir Vokietiją – mūsų žmones ir mūsų kultūras. Jis dar kartą primena, kaip glaudžiai yra susijusios mūsų šalys”, – sako valstybės vadovė.

Prezidentė ragino Nidos gyventojus būti svetingus čia atvykstantiems svečiams ir parodyti viską, kas geriausia ir kuo Neringa gali didžiuotis.

Tomas Manas – vienas iškiliausių XX amžiaus Vokietijos rašytojų, Nobelio literatūros premijos laureatas. Rašytojo vardu pavadintas festivalis Nidoje vyksta todėl, kad autorius čia praleido ne vieną vasarą. Dabar name, kuriame praėjusio šimtmečio pradžioje vasaras leisdavo šis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!