- Reklama -
68 metų televizijos Pirmojo kanalo „Pervyj kanal“ operatorius Anatolijus Klianas

Paskutinėmis dienomis Doneckas yra vienas karščiausių taškų – jame yra Ukrainos karinių dalinių dalys. Nors P.Porošenka buvo pasirašęs įsakymą dėl paliaubų, jų Donecke nėra laikomasi. Praėjusią savaitę čia įvyko susirėmimas tarp pasiskelbusios DLR sukilėlių ir Ukrainos karinio dalinio, buvusio vidaus tarnybos pulko. Nors susišaudymas vyko 7 valandas, apsieita aukų. Po to Ukrainos kariai sudėjo ginklus ir, kaip pranešama, „buvo perduoti į rankas tėvams“.

Tačiau tragedija įvyko prie karinio dalinio Nr.1428, esančio Spartako gyvenvietėje, vartų, maždaug 15 km iki Donecko. Vakare čia atvyko karių motinų delegacija, lydima žurnalistų. Nė vienas delegacijos narys nebuvo ginkluotas. Ryškiai geltonas autobusas buvo iškabinėtas plakatais: „Sūneli, grįžk pas mamą“, ir pan.

Tokios akcijos regione vyksta nuolat ir visada baigdavosi pokalbiais. Tačiau šį kartą viskas buvo kitaip.

Atvažiavusį autobusą kariai pasitiko ypač agresyviai. Delegacija įvykdė įsakymą atsitraukti nuo dalinio vartų „tinkamu atstumu“, maždaug iki pusės kilometro. Čia delegacijos nariai išlipo iš autobuso ir svarstė, ką daryti toliau. Tuo mometu iš karinio dalinio į dangų pakilo signalinė raketa. Žmonės puolė atgal į autobusą, ir čia pasigirdo šūviai. Viena kulka pataikė žurnalistui Anatolijui Klianui į pilvą.

Operatorius ištarė paskutinius savo gyvenimo žodžius: „Negaliu laikyti kameros“, ir prarado sąmonę.

Dar viena kulka pataikė autobuso vairuotojui į kaklą. Tačiau vairuotojas, nors ir visas apsipylęs krauju, sugebėjo išvairuoti autobusą iš apšaudymo zonos ir išgelbėti autobuse buvusių Ukrainos kareivių motinų gyvybes.

Rusijos žurnalistas A.Klianas netrukus mirė. Jam buvo 68 metai. 40 metų jis pašventė darbui televizijoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!