- Reklama -
Rašytoja Vidmantė Jasukaitytė. KK nuotr.
Rašytoja Vidmantė Jasukaitytė. KK nuotr.

TS-LKD sekretoriatui uždraudus savo partijos nariams Kovo 11-ąją dalyvauti patriotinėse eitynėse už lietuvių kalbą ir Vytį, rašytoja, nepriklausomybės akto signatarė Vidmantė Jasukaitytė kirto iš peties.

Konservatoriu draudimas„Baikite savo bukagalviškus išmislus, ponai iš sąrašo ir jų įtakoje esantys. Atrodo, kad Lietuvoje lietuviams nebėra vietos net Gedimino prospektu pereiti. Kur norėsime ten ir eisime, nes turime tam prigimtinę teisę. Jei Tėvynės sąjunga bijo tos eisenos – ji nėra jokia tėvynės sąjunga arba jų tėvynė – baimė. Ir ką norėsime, tą dainuosime. Ar Skvernelis jau įvedė cenzūrą?
Pamirškite Felikso Edmundovičiaus mokyklą, nors jis kilimo ir iš Vilniaus. Ir nebegąsdinkite, nes niekas nieko nebebijo, jau peržengėte visas ribas. Nors premjeras ir iš jėgos struktūros, tačiau ji teisiškai nebuvo pripažinta represine. O jei jos slapta misija tapti represine – reiškia, ji ne Lietuvos ir niekas jai nepaklus. Palikite Lietuvą ir maukite pas savo darbdavius už mūsų Valstybės sienų.
Ir nedrįskite kišti rankų prie lituanistikos mokslo katedrų. Sugriovėte ekonomiką, priveisėte nebrendilų politikų, dabar norite atimti kalbą? Caras nesunaikino kalbos, nors trėmė į Sibirą už lietuvišką raštą, tad nesapnuokite raudonos kumelės sapnų.
Tai toks mano atsakymas į TS-LKD kreipimąsi su įspėjimais dėl šūkių.
Mes nesame tokie kaip jūs ir Lietuva – lietuviams reiškia tik tai, kad norime savo žemėje turėti savo laisvę ir savo tikrai nepriklausomą Valstybę. Tai jūs kiršinate lietuvius su kitomis čia gyvenančiomis tautomis. Tai jūs, imituodami demokratiją ir vaidindami, kad saugote mūsų tautines mažumas nuo mūsų pačių, ardote santarvę valstybės viduje.
Esame svetinga, vaišinga ir neagresyvi tauta, tą rodo istorija. O prigimtine teise į savo kalbą ir Valstybę tikrai nė su kuo nesidalinsime. Ir Lietuva neišnyks, o stiprės, kai jūsų nebebus. Traukitės iš valdžios patys“, – feisbuke parašė V.Jasukaitytė.
Kaip žinia, Kovo 11-ąją Vilniuje vyks patriotinės eitynės už Vytį ir Kalbą. Tauta yra kviečiama sudalyvauti žygyje Gedimino prospektu, pažymint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir reikalaujant Kovo 11-osios Lietuvos valstybės.
Kaip praneša organizatoriai, renkamasi nuo 15.30 valandos Vilniuje, Katedros aikštėje prie paminklo Vilniaus įkūrėjui d. kun. Gediminui. Eitynių pradžia – 16.00 val., kryptis – Gedimino prospektu iki Lukiškių aikštės, kur įvyks trumpas mitingas ir koncertas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!