- Reklama -

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. KK nuotr.

Vakar gavusi Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimą, Aplinkos ministerija nutraukia ankstesnės Vyriausybės laikotarpiu paskelbto konkurso užsakomosioms televizijos ir radijo laidoms, straipsniams ir kitoms informacijos apie aplinką sklaidos priemonėms pirkti sutarčių pasirašymo procedūras.

Šis konkursas buvo paskelbtas likus keliems mėnesiams iki dabartinės Vyriausybės suformavimo. Pasak aplinkos ministro Valentino Mazuronio, skubotas gausių sutarčių pasirašymas sukėlė rimtų abejonių, ar šios sutartys yra tikslingos, ar jos padės įgyvendinti aplinkosauginės informacijos sklaidos tikslus, ar nebuvo piktnaudžiauta galimybe išnaudoti šiai sklaidai skirtus finansinius išteklius.

„Dabar jau galime skelbti naujus konkursus ir siekti, kad informacija būtų viešinama efektyviai“, – sako ministras Valentinas Mazuronis.

Minėtojo konkurso reikalavimai buvo parengti pagal senąją aplinkos sektoriaus viešinimo programą, kuri nebeatitinka dabartinių Aplinkos ministerijos veiklos ir Vyriausybės programos aplinkos sektoriaus prioritetų.

Patikslinus reikalavimus pagal šiuolaikinius prioritetus, sudarius prielaidas konkurse dalyvauti daugiau lėšomis finansuojamas projektas padėtų užtikrinti išsamesnį ir kokybiškesnį visuomenės informavimą apie aplinkos sektoriaus aktualijas, skatinti aplinkai palankų gyvenimo būdą, aprėpti kuo platesnius gyventojų sluoksnius.

Raimonda Karnackaitė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!