- Reklama -

G.Griną (kairėje) keičiantis A.Paulauskas pasiryžęs palikti Seimą. KK nuotr.

Kadenciją baigiantį Gediminą Griną Valstybės saugumo departamento vadovo poste pakeis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

Šią iš Prezidentūros „nutekėjusią“ informaciją „Karštam komentarui“ patvirtino Prezidentės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais V.Serapinas.

Artūrui Paulauskui VSD vadovo poste bus keliami du uždaviniai – ne tik konstatuoti grėsmes Lietuvai, bet ir imtis aktyvių veiksmų tokias grėsmes šalinant.

Kaip žinia, kovo 19 d. saugumo iniciatyva Lietuvoje buvo atliktos kratos pas devynis antikonstitucine veikla Lietuvoje įtariamus asmenis. Tapęs VSD vadovu, A.Paulauskas tikisi atskleisti visą antivalstybininkų Lietuvoje tinklą – kas juos finansuoja, rašo tekstus, organizuoja mitingus ir piketus, o taip pat demaskuoti ir į teisiamųjų suolą pasodinti Lietuvoje veikiančios antikonstitucinės grupės branduolį.

„Artūras Paulauskas, eidamas generalinio prokuroro pareigas, principingai sulaužė mafijos stuburą, pasodindamas į teisiamųjų suolą „Vilniaus brigados“ lyderį Borisą Dekanidzę. Dabar, Ukrainos įvykių fone, kai vyksta atvira teritorinė agresija, vykdoma ne kokių nors teroristų-separatistų, o vykdoma tiesiogiai pačios Rusijos, Lietuvai reikalingas ryžtingas ir principingas Valstybės saugumo vadovas, kurio prioritetas būtų nacionalinio saugumo, ir visų pirma informacinio saugumo stiprinimas“, – redakcijai sakė Prezidentės patarėjas V.Serapinas.

Šaltinių duomenimis, A.Paulausko kandidatūrą į VSD vadovo posto D.Grybauskaitei rekomendavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Kaip žinia, pagal Konstituciją, VSD vadovą skiria Prezidentas Seimo pritarimu. Redakcijos žiniomis, A.Paulausko kandidatūrą į VSD vadovus remia ne tik valdančioji dauguma, tačiau ir opozicinė Seimo TS-LKD frakcija. Ypač A.Paulausko skyrimą VSD vadovu remia įtakingi konservatoriai – Arvydas Anušauskas ir Rasa Juknevičienė.

Informacija apie tai, kad naujuoju VSD vadovu bus skiriamas Artūras Paulauskas, – balandžio 1-osios pokštas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!