- Reklama -

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. lrp.lt nuotr.

Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos – proga už nuopelnus Lietuvai, Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje, drąsą, sumanumą ir ryžtą gelbstint žūvančius žmones Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinius apdovanojimus 32 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams.

„Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo 95-ąsias metines pagerbiame žmones, kurių pasiaukojimas ir darbai stiprina Lietuvą. Jie savo pavyzdžiu rodo, kad laisvė yra neatsiejama nuo atsakomybės kovoti už savo valstybę ir rūpintis ja”, – sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, Laisvės kovų dalyviai ir valstybės gynėjai, nepabūgę agresijos Sausio 13-ąją, mūsų mokslininkai, teisininkai ir gydytojai, kultūros darbuotojai ir meno kūrėjai nusipelno ypatingos pagarbos už pasiaukojimą ir ryžtą siekti geriausio Lietuvai ir jos žmonėms. Taip pat dėkojame užsienio piliečiams, kurie buvo šalia, kai Lietuvai buvo sunku, ir kuriems yra brangi mūsų istorija ir kultūra.

„Mums suteikia viltį žmonės, kurie kritinėmis akimirkomis yra narsūs ir rizikuodami savo gyvybe gelbėja kitus. Geranoriškumas ir žmogiškumas lietuviams nuo seno padeda susitelkti ir įveikti sunkumus”, – sakė Prezidentė.

Ryte šalies vadovė pagerbė Vasario 16-osios akto signatarų atminimą Rasų kapinėse.

Vidurdienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvaus iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje ir sveikins tautą Simono Daukanto aikštėje.

Valstybės dienos iškilmes vainikuos Prezidentės globojamas iškilmingas Vasario 16-osios koncertas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Koncerte skambės Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Vaclovo Augustino Valstybės atkūrimo dienai sukurtas kūrinys „Malda už Tėvynę”. Muzikantams diriguos šių metų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Modestas Pitrėnas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!