- Reklama -

Prasidėjus šiltajam metų sezonui, didelė dalis žmonių džiaugiasi dėl malonaus oro ir galimybės pabėgti nuo niūrios kasdienybės į gamtą. Bet kokiu atveju, būtina pasirūpinti savo bei aplinkinių saugumu ir sveikata. Augintiniai – ne išimtis. Šunys yra tie gyvūnai, kuriems ypač patinka leisti laiką lauke. Ką įmanoma padaryti, kad augintinis jaustųsi puikiai ir neperkaistų?

Vanduo – atsivėsinimui ir troškuliui malšinti

Naminiai gyvūnėliai taip pat gali patirti dehidratacijos požymius. Tikimybė, kad tai atsitiks vasarą smarkiai padidėja. Sausas, tvankus oras, tiesioginiai saulės spinduliai didina troškulio jausmą, todėl būtina pasistengti, kad šuo gautų kuo daugiau vandens. Atminkite, kad vandens dubenėlius reikia dažnai plauti, patį indelio turinį pakeisti, kadangi neretai gyvūnai būna ištroškę, bet juos greitai atbaido iš praeitos dienos užsilikęs vanduo. Be to, vandens kiekį padidinti galima ir pasitelkiant maistą. Nors šiltuoju metų laiku rekomenduojama rinktis šlapią ėdalą, sausas šunų maistas irgi naudotinas. Tiesiog sumaišykite jį su vandeniu – taip ne tik sutaupysite, bet ir užtikrinsite gerą augintinio sveikatos būklę. Vasarą vanduo gali būti pagalbininkas ne tik maisto indelyje, bet ir leidžiant laiką lauke. Jei šuo nori pasimėgauti pasiplaukiojimu gamtoje, leiskite šią pramogą, jokiu būdu gyvūno neverskite maudytis. Grįžus į namus patartina gyvūną nuprausti po švariu vandeniu. 

Sąmoningi sprendimai – saugi aplinka augintiniui

Šunims vasara – nuostabus laikas žaisti ir pramogauti su savo šeimininku. Visgi, pastarajam būtina atminti keletą taisyklių. Kartais net maži poelgiai gali prisidėti prie didelio pokyčio. Matydami, jog gyvūnas ilgą laiką praleidžia saulėje, geriau pasirūpinkite, kad šis gautų galimybę atsikvėpti šešėlyje. Tai, kad šuniui per karšta aiškiai išduoda jo kūno siunčiami signalai. Jei gyvūnas daug dūsauja, jo burna išsausėjusi, vertėtų jam duoti vandens, apdengti vėsiu, sušlapintu rankšluosčiu. Nepamirškite, kad ir staigus temperatūrų pokytis gali tapti neigiama patirtimi – nevertėtų gyvūno apipilti šaltu vandeniu. Keliaujantiems pravartu atminti tai, kad šuniui nevalia praleisti daug laiko automobilyje šiltą vasaros dieną. Jeigu privalote kažkur vykti, būtinai turėkite pakankamai vandens, pasistenkite palaikyti vienodą temperatūrą savo transporto priemonėje ir jokiu būdu nepalikite gyvūno vieno ilgai. 

Šuns higiena ir mityba neturėtų būti nuvertinama

Kadangi šunys praleisdami leisdami laiką lauke ne tik sukaista, bet ir labiau išsipurvina, vasaros metu patartina skirti daugiau dėmesio higienai. Labai svarbus dažnas kailio šukavimas, kuris ne tik padeda palaikyti žvilgesį, bet ir pašalina negyvą odą, taip užtikrinant gyvūno komfortą šiltomis dienomis. Šukavimo ritualas gali padėti greitai pamatyti ant šuns odos atsiradusius svetimkūnius, kurie šiltuoju metu laiku ypatingai suaktyvėja, o jų sukeliami padariniai pablogina augintinio sveikatą. Kalbant apie mitybą, jau minėta, kad svarbiausia yra kuo didesnis vandens kiekis perkame maiste. Prie sauso maisto pripratę šunys tikrai gali valgyti šią ėdalo rūšį, tiesiog pravartu daugiau laiko skirti nagrinėjant produktų sudėtis. Kuo daugiau maiste yra baltyminės kilmės ingredientų, tuo geriau vasaros mėnesiais jausis augintinis. Brit care siūlo platų sauso ėdalo šunims pasirinkimą – galite savo šunį palepinti tiek begrūdžiu, tiek baltymų kupinu maistu. 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!