- Reklama -
Renatas Kačinauskas TV žurnalistų pramintas "Vilniaus Betmanu" . KK nuotr.

Renatas Kačinauskas, TV žurnalistų pramintas “Vilniaus Betmanu”, išgarsėjęs kaip kovotojas už tiesą: aptiko girtą darbe Vilniaus apygardos teismo teisėją Zenoną Birštoną ir pranešė “Karšto komentaro” redakcijai. Ši informacija pasitvirtino: tą matė ne tik visa Lietuva, bet ir daug pasaulio šalių, kur buvo rodomi vaizdai su jau buvusio teisėjo nuotykiais.

Apie Renatą, pramintą “Vilniaus Betmanu”, galima daug istorijų papasakoti. Pvz., kaip vienai nusikaltėlių apiplėštai moteriai, palydėdamas ją, nuvažiavo į vieną policijos komisariatą ir aptiko ten policijos pareigūnus su prostitutėmis. Kaip žinia, tie pareigūnai buvo teisiami.

Renatas žinomas kaip drąsus kovotojas ne tik šiomis dienomis – yra žmonių, kurie prisimena jį jau nuo nepriklausomybės pradžios: kai dar buvo visai jaunuolis, anuo metu prie Radijo televizijos komiteto, kurį buvo užėmę sovietai, jis prasmuko į teritoriją, nukabino sovietinę vėliavą ir suplėšė. Tas buvo užfiksuota video kamera. Po šio įvykio buvo nušautas pačių sovietų tą teritoriją saugojęs kareivis.

Taip pat Renatas pasakojo buvęs ta lemtingą naktį prie televizijos bokšto ir matęs, kaip sovietų kareiviai mušė, šaudė iš automatų žmones. Buvo labai baisu, bet budėjo iki pabaigos.

Renatas Kačinauskas yra našlaitis. Jis dar būdamas kūdikis rastas kažkur pamiškėje paliktas vystykluose, užaugo vaikų namuose, kuriuose patyrė daug žiaurumo ir neteisybės dėl nuolatinio smurto iš personalo pusės. Teko anksti pasišalinti iš globos namų ir stengtis kabintis į gyvenimą.

Kaip energingas jaunuolis, pasižymėjęs per svarbius įvykius Lietuvai, jaunuolis gavo progą padedamas įtakingų asmenų, privatizuotą bendrabučio kambarį, kuriuo labai jis rūpinosi ir kurį galima laikyti vieną pavyzdingiausių – neduos meluoti, kas yra matę, – bet dabar iškilo grėsmė Renatui atsidurti gatvėje.

Pasak jo, tokia situacija susidarė dėl jam rašomų policijos teisės pažeidimų protokolų ir skirtų baudų.

Renatas mano, kad jam kai kurie pareigūnai kerštauja dėl jo charakterio savybių – kad per daug kišasi, kur “nereikia”, bet jis tikrai nėra nusistatęs prieš policiją – apie tai byloja jo rašyti padėkos raštai ne vienam pareigūnui už pagalba, žmogiškumą, profesionaliai atliktą savo darbą.

Renatas Kačinauskas, dar vadinamas kaip” Vilniaus Betmanu”, nors gal ir nera tobulybės įsikūnijimas, bet tikrai nelieka abejingas žmogaus skausmui ir nelaimei – tikrai galima išvardinti daug darbų, kurių, matyt, jis jau pats nelaiko žygdarbiu, – kaip būtinybę ir prievolę normaliam žmogui.

O dabar ir pačiam Renatui prireikė pagalbos. Jis kreipiasi į geros valios žmones padėti jam išsaugoti kambarėlį, be kurio nieko daugiau neturi, kad galėtų sumokėti antstoliui ir neprarastų stogo virš galvos.

Galintys prisidėti kiek nors išsaugoti namus Renatui, sąskaitą rasite žemiau.

Nelikite abejingi!

Ačiū už jūsų gerumą.

Renatas Kačinauskas

DNB bankas LT 744010042403609968

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!