- Reklama -
Viskas, ką reikėtų žinoti apie universalias padangas
Viskas, ką reikėtų žinoti apie universalias padangas

Nemažai Europos šalių yra naudojamos vienos padangos nepriklausomai nuo sezono. Kas leidžia išvengti visų nepatogumų susijusių su jų keitimu rudenį bei pavasarį. Su kuo tenka susidurti daugeliui Lietuvos vairuotojų. Todėl ir mūsų šalyje vis dažniau yra pasirenkamos visiems metų laikams pritaikytos padangos, kurios vadinamos paprasčiausiai universaliomis. Ir pagrindinė tokio pasirinkimo priežastis yra galimybė išvengti periodinio jų keitimo, kas tikrai patogu. Tačiau specialistai pataria neskubėti su tokiu pasirinkimu ir prieš tai gerai įsivertinti visus kitus niuansus. Kadangi savo savybėmis tokio padangos praktiškai niekuomet neprilygs toms, kurios pritaikytos vasarai arba žiemai. Nors tai tikrai nereiškia, jog universalus gaminys nebus geras.

Ką reikėtų žinoti pirmiausiai, tai tokių padangų žymėjimą, kadangi mūsų šalyje leidžiama naudoti tik tokias universalias padangas, kurios pažymėtos MS raidėmis. Kas reiškia, jog jos tinkamos purvui bei sniegui, išvertus trumpinį iš anglų kalbos. Ir nors to pakanka, kad jas galima būtų sėkmingai naudoti, tačiau norint gero sukibimo su ledu ar sniegu reikėtų rinktis padangas, kurios dar papildomai žymimos snaigės ledkalnyje simboliu. Tačiau net ir tokiu atveju populiariausios universalios R16 dydžio padangos neprilygs žieminėms, ypač tuomet, kai temperatūra nukris žemiau nulio laipsnių. Aišku, paskutiniu metu tokių šaltų žiemų sulaukiame vis rečiau. Todėl ir šios padangos tampa populiaresniu pasirinkimu. Tačiau važiuojant šaltuoju metų laiku su jomis vertėtų būti atidesniems bei laikytis saugesnio greičio. Kadangi sukibimas gali būti tikrai ne toks geras kaip žieminių padangų.

Tuo tarpu vasaros metu viskas gerokai paprasčiau, kadangi tuomet ir taip sukibimas su kelio danga yra geresnis. Tačiau vis tiek universalus produktas nusileidžia savo savybėmis vasarinėms padangoms. Kadangi pastarųjų stabdymo kelias bus žymiai trumpesnis. Be to, vasarinės padangos ir dėvėsis kažkiek lėčiau. Todėl, jeigu žiemos metu netenka keliauti pernelyg daug arba dažniausiai važinėjate nuvalytais keliais, tuomet galima pagalvoti ir apie universalias padangas. Ir geriausiai apsispręsti padės visas šių gaminių asortimentas, kurį galite rasti parduotuvėje, kur parduodamos kokybiškos universalios padangos. Tuomet beliks tik išsirinkti tinkamiausią variantą bei mėgautis saugiomis kelionėmis.

Nuo ko priklauso jų kainos?

Lygiai kaip ir sezoninės, taip ir universalios padangos gali kainuoti labai skirtingai priklausomai nuo konkretaus modelio pasirinkimo. Kadangi galima rinktis tiek ekonomines, tiek vidutinės klasės, tiek ir aukščiausios klasės bei geriausiai vertinamas padangas. Kurios ir kainuos atitinkamai daugiau. Ir kainų skirtumas tarp brangiausio bei pigiausio varianto gali būti netgi keli kartai. Kas tikrai nėra mažai, todėl kiekvienas pasirenka atsižvelgdamas į asmeninius finansus bei prioritetus.

Aišku, nemažai įtakos galutinei sumai turi ir gamintojas. Kuo vardas žinomesnis, tuo neretai ir padangos bus brangesnės. Kadangi žinomų gamintojų produktai vertinami kaip kokybiškesni. Ir tai nėra vien tik dėl jų vardo. Kadangi didžiausios kompanijos investuoja milžiniškus pinigus į kokybiškų padangų kūrimą ir daugybę jų testų ieškant geriausio varianto. Todėl natūralu, kad ir tokie gaminiai bus brangesni.

Taip pat kainai turi įtakos ir padangų dydis. Todėl praktiškai visuomet visureigiams skirtos padangos bus brangesnės nei nedideliam automobiliui lyginant analogiškus modelius. Taigi, yra ne vienas aspektas, kuris nulemia tokius kainų skirtumus. Tad ir renkantis nereikėtų to pamiršti. Taip atrasite geriausią variantą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!