- Reklama -
Visuomeninio judėjimo "Pirmyn, Lietuva" pirmininkas A.Paulauskas sveikina judėjimo Kauno skyriaus vadovą V.Molį. Dešinėje - Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas A.Anužis. KK nuotr.
Visuomeninio judėjimo “Pirmyn, Lietuva” pirmininkas A.Paulauskas sveikina judėjimo Kauno skyriaus vadovą V.Molį. Dešinėje – Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas A.Anužis. KK nuotr.

Lietingą spalio 13-osios vakarą Kaune susirinkę įvairių partijų atstovai įsteigė visuomeninio judėjimo „Pirmyn, Lietuva“ Kauno skyrių. Jo pirmininku vienbalsiai išrinktas advokatas, buvęs ilgametis Lietuvos teisininkų draugijos Kauno skyriaus pirmininkas Vygaudas Molis. Jo pavaduotoju išrinktas Albinas Anužis.
Į steigiamojo skyriaus susirinkimą atvyko ir naująją skyriaus vadovybę pasveikino judėjimo „Pirmyn, Lietuva“ pirmininkas Artūras Paulauskas.
„Žmogus turi patirties, turi noro, turi matymą, viziją ir man atrodo, kad tikrai bus geras vadovas“, – taip „Pirmyn, Lietuva“ pirmininkas A.Paulauskas „Karštam komentarui“ apibūdino Kauno skyriaus vadovą V.Molį.
Visuomeninio judėjimo „Pirmyn, Lietuva“ pirmininkas A.Paulauskas sakė Lietuvos politinėje padangėje matąs nišą šiam visuomeniniam dariniui: dabar, kai partijos diskreditavosi, žmonės ieško, kur galėtų realizuoti save, idėjas, o „Pirmyn, Lietuva“ į savo gretas kviečia žmones nepaisant partinės priklausomybės.
„Štai kad ir čia: man paskambino keletas konservatorių, kurie nori įsijungti į „Pirmyn, Lietuva“ Kauno skyriaus veiklą“, – „Karštam komentarui“ sakė A.Paulauskas.
Steigiamajame „Pirmyn, Lietuva“ Kauno skyriaus susirinkime dalyvavo taip pat skirtingų partijų atstovai: tiek darbiečiai, tiek „tvarkiečiai“, tiek socialdemokratai.
A.Paulauskas tvirtino jau negalvojęs apie didžiąją politiką, tačiau buvo įkalbintas. „Jeigu žmonės nori, aš padėsiu, padėsiu visais būdais. Reikia duoti kelią daugeliui žmonių, kuriuos reikia ruošti naujai politikai“, – apie tai, kodėl įsteigė judėjimą „Pirmyn, Lietuva“, „Karštam komentarui“ sakė šio judėjimo pirmininkas A.Paulauskas.
Paprašytas įvardyti keletą pagrindinių judėjimo uždavinių, A.Paulauskas įvardino du – tai tautinis identitas ir skurdas.
„Šiandien reikia stiprinti lietuvišką dvasią. Jeigu ji bus nuo mažens ugdoma – ne tokiais paradiniais dalykais, kaip tik vėliavą kelti ar himną giedoti, bet viduje, kad žmogus jaustų, kad jis lietuvis, kad turi ugdyti lietuviškas vertybes, tada su tokiu žmogumi, kuris bus paruoštas kaip elitinis karys, kuris bus stiprus savo vertybėmis, bus galima daug ką padaryti“, – vieną pagrindinių „Pirmyn, Lietuva“ įsteigimo uždavinių „Karštam komentarui“ pristatė A.Paulauskas.
Taip pat, anot jo, negali trečdalis Lietuvos žmonių gyventi skurde. „Na, negali trečdalis mūsų žmonių gyventi skurde. Negali. Ir tam yra daug priemonių“, – redakcijai sakė A.Paulauskas.
„Skurdas yra mūsų valstybės gėda. Nesame milijonus žmonių turinti valstybė, kad galėtume pasakyti: „milijonas skurde, o milijonas…“. Esame nedidelė tauta ir turime tuos žmones žinoti kiekvieną ir padėti kiekvienam“, – dar vieną priežastį, kodėl buvo įsteigtas judėjimas „Pirmyn, Lietuva“, „Karštam komentarui“ atskleidė šio judėjimo pirmininkas A.Paulauskas.

“Visi matome, kokia krizė vyksta politinių partijų padangėje. O  Artūras Paulauskas Lietuvoje praktiškai yra švariausias politikas, jau išbandytas valdžia: ir ėjęs laikinai Prezidento pareigas, ir du kartus buvęs Seimo pirmininku , ir buvęs aplinkos ministru, ir vadovavęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui. Tai ir mano kolega teisininkas – advokatas, buvęs generalinis prokuroras.  Jis neturi jokio šleifo. Manau, kad jis Lietuvoje gali suburti galingą komandą. Po jo sparnu gali ir įvairių partijų aktyvūs žmonės atsidurti,  ir visuomenininkai, ir mažesnės partijos. Todėl pakalbintas ir ėmiausi steigti šio judėjimo Kauno skyrių”, – taip savo apsisprendimą vadovauti judėjimo “Pirmyn, Lietuva” Kauno skyriui “Karštam komentarui” pakomentavo V.Molis.

Judėjimo "Pirmyn, Lietuva" Kauno skyriaus steigimas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!