- Reklama -
"Sukeltas ažiotažas dėl 2018 m. biudžeto neva socialinės orientacijos - tik akių dūmimas" sako partijos TT pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.
“Sukeltas ažiotažas dėl 2018 m. biudžeto neva socialinės orientacijos – tik akių dūmimas”, –  sako partijos TT pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.

Po Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ susitikimo su Vyriausybės vadovu Sauliumi Skverneliu paaiškėjo, kad premjero pareiškimas apie neva istorinį, perteklinį ir socialiai orientuotą biudžetą, švelniai tariant, neatitinka realybės, teigiama Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ išplatintame pranešime spaudai.

Anot pranešimo, kaip teisingai pastebėjo Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, nepaisant bendro valdžios sektoriaus biudžeto pertekliaus, kitų metų siūlomas valstybės biudžetas yra deficitinis, o skelbiamas 260 mln. eurų perteklius, kaip rezervas, taps tik atskira premjero „pinigine“, nes valstybės rezervą skirsto premjeras su finansų ministru.

„Sukeltas ažiotažas dėl, neva, 2018 metų biudžeto socialinės orientacijos taip pat yra tik akių dūmimas“, – sako Remigijus Žemaitaitis.

Pasak jo, socialiai orientuotu biudžetu negalima vadinti tokio biudžeto, kuriame minimali alga nesusiejama su vidutiniu trijų metų darbo užmokesčiu, vis dar nesumuojamos neįgalumo ir senatvės pensijos, nedidinami atlyginimai statutiniams pareigūnams, nekompensuojamos per krizę sumažintos pensijos ir pašalpos, naikinamas papildomas NPD už auginamus vaikus ir dėl to visi vaikus auginantys tėvai tampa pašalpų gavėjais, net 15 mln. eurų sumažinta lėšų neformaliam ugdymui ir vaikų būreliams, neapmokestinamas pajamų dydis net nesiekia MMA ir t.t.

Be to didinami mokesčiai savarankiškai dirbantiems asmenims, verslo liudijimų turėtojams mažinamos pajamų lubos, tokiu būdu ribojant su verslo liudijimais dirbančių asmenų pajamas.

„Ir galų gale juk skaudžiausiai visus palies planuojamas akcizų didinimas. Ir ypač akcizas dyzelinui, nes tai taps puikiu pretekstu prekybininkams ir gamintojams dar kartą padidinti visų prekių kainas“, – tvirtina R. Žemaitaitis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!