- Reklama -
Nuotr. iš zuvintas.lt
Nuotr. iš zuvintas.lt

Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos pasiūlytiems Žuvinto biosferos rezervato nuostatų pakeitimams, kurie leidžia priimti sprendimus nutraukti limituotą žvejybą Žuvinto ežere, o Žaltyčio ežere – uždrausti plaukioti bet kokiomis plaukiojimo priemonėmis ir apriboti mėgėjų žvejybą.

Kartu nuo gruodžio 29 d. visoje biosferos rezervato teritorijoje draudžiama medžioti vandens ir pelkių paukščius, kaip nustatyta aplinkos ministro įsakymu patikslinus Medžioklės taisykles.

„Skubėjome priimti šiuos teisės aktus, kad užtikrintume itin jautrios, išskirtinių gamtinių vertybių saugomos teritorijos – Žuvinto biosferos rezervato – apsaugą. Pirmenybė teikiama gamtos išsaugojimo, o ne naudojimo interesams“, – sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Vyriausybei patvirtinus patikslintus Žuvinto biosferos rezervato nuostatus, jau parengtais aplinkos ministro įsakymais bus pakeistos Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės ir Limituotos žvejybos vidaus vandenyse organizavimo ir vykdymo, limituotos žvejybos reguliavimo priemonių ir sąlygų nustatymo, paskelbimo ir atšaukimo tvarka.

Bus uždrausta iki šiol praktikuota limituota žvejyba Žuvinto ežere. Žaltytyje bus leidžiama žvejoti tik ant ledo, o šiltuoju metų laiku tik nuo kranto biosferos rezervato tvarkymo plane nustatytose vietose. Bus pakeista ir Mėgėjų žvejybos leidimų išdavimo tvarka – panaikinta nuostata, įpareigojanti biosferos rezervato direkciją išduoti leidimus žvejoti Žuvinto ežere.

Parengtuoju aplinkos ministro įsakymu bus pakeistas ir Vandens telkinių, kuriuose plaukiojimas tam tikro tipo plaukiojimo priemonėmis draudžiamas ar ribojamas, sąrašas. Nustatomas draudimas plaukioti bet kokiomis plaukiojimo priemonėmis botaniniame-zoologiniame draustinyje esančiame sekliame eutrofiniame Žaltyčio ežere, o tokio pat statuso kitame draustinyje esančiame Amalvo ežere leidžiama plaukioti tik nesavaeigėmis plaukiojimo priemonėmis ribotą laiką – nuo liepos 15 d. iki kovo 1 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!