- Reklama -

Inga Valinskienė skaito vaikams
Gabrielius Liaudanskas-Svaras skaito vaikams
Karina Krysko skaito vaikams
Renata Mikailionytė skaito vaikams

Nuo gegužės iki birželio mėnesio vidurio didžiųjų šalies miestų knygynuose žinomi Lietuvos žmonės vaikams skaitė ištraukas iš savo mėgstamiausių vaikystės knygų. Taip buvo pažymėtas Vaikų knygų mėnuo, kurio metu vaikams ir jų tėveliams jau išdalinta daugiau kaip 25 tūkst. Knygų medžių. Ši iniciatyva yra projekto „Augu skaitydamas“, kuriuo siekiama skatinti skaitymą ir formuoti vaikų skaitymo įpročius, dalis.

Žinomų žmonių knygų skaitymai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Marijampolėje sulaukė didelio vaikų susidomėjimo – juose apsilankė daugiau kaip 1,5 tūkst. Lietuvos vaikų. Ištraukas iš savo mėgstamiausių vaikiškų knygų vaikams skaitė dainininkai Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Karina Krysko, TV laidų vedėjas Ignas Krupavičius, dailininkė Lina Žutautė, dainininkė ir žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė, skirtingų kartų aktoriai Ineta Stasiulytė, Dominykas Vaitiekūnas, Nomeda Bėčiūtė, Virginija Kochanskytė, Vita Šiaučiūnaitė, Laimutis Sėdžius ir kt.

Taip pat Šeimų dienos, kurią surengė projektas „Drąsinkime ateitį“, metu vaikams skaitė ir savo mintimis apie knygas dalinosi aktorė Larisa Kalpokaitė, rašytojas Selemonas Paltanavičius ir Seimo narė Inga Valinskienė.

„Vaikystėje pati daug skaičiau ir labai džiaugiuosi, kad skaito mano vaikai. Manau, kad šiandien reikia ypač stengtis, kad skaitymas netaptų atgyvena, kadangi vis daugiau vaikų dėmesio atima kiti, ne tokie vertingi užsiėmimai. Vaikystėje ieškome atsakymų į įvairius klausimus, o aš tikiu, kad knygose pateikiami atsakymai daug įdomesni, vaizdingesni, lavinantys fantaziją ir vaizduotę. Vaikystėje suformuoti įgūdžiai – stiprūs ir reikšmingi. Jeigu vaikas nuo pat mažų dienų žinos, kad knyga – vienas geriausių jo draugų, jis neatsisakys jos visą gyvenimą“, – kalbėjo Seimo narė Inga Valinskienė.

Renginiuose vaikams buvo dalinami specialūs plakatai Knygų medžiai – projekto „Augu skaitydamas“ simboliai. Visą vasarą vaikai kviečiami kuo daugiau skaityti, ant šių simbolinių medžių klijuoti lapelius su perskaitytų knygų pavadinimais ir taip juos „auginti“. Rudenį jie bus kviečiami į knygynus „Pegasas“ arba finalinį renginį atsinešti užaugintus Knygų medžius. Visi vaikai, vasarą skaitę knygas bus apdovanoti prizais, o užauginę didžiausius Knygų medžius, t.y. perskaitę daugiausiai knygų, – ypatingomis dovanomis. Iš viso renginių metu ir knygynuose „Pegasas“ šalies vaikams jau išdalinta daugiau kaip 25 tūkst. Knygų medžių.

„Džiaugiamės, kad mūsų sumanymas sulaukė tokio didelio ir vaikų, ir suaugusiųjų susidomėjimo. Kviesdami žymius žmones skaityti savo vaikystės knygas, norėjome parodyti, kad skaitymas padeda lavintis, tobulėti, gauti žinių, svajoti ir siekti savo svajonių. Vasara – atostogų metas, tad tikime, kad šie skaitymai paskatins vaikus šiltuoju metų laiku daugiau skaityti ir taip auginti savo Knygų medžius“, – teigia Danguolė Viliūnienė, leidyklos „Alma littera“ direktorė.

Projektas „Augu skaitydamas“ yra pirmasis leidyklos „Alma littera“ iniciatyvos – „Lietuva – daugiausiai skaitanti šalis Europoje“ žingsnis. Juo siekiama padėti tėvams formuoti vaikų skaitymo įpročius, ugdyti skaitymo įgūdžius bei paversti skaitymą mėgstamu užsiėmimu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!