- Reklama -

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai surinko Seimo narių parašus, kad būtų teisiškai įvertintas Civilinės sąjungos įstatymo projektas. Šis raštas išsiųstas Seimo valdybai ir Seimo teisės ir teisėtvarkos komitetui.

„Akivaizdu, kad naują Civilinės sąjungos įstatymo projektą ruošę Laisvės partijos ir konservatorių atstovai neturi nei reikiamų teisinių žinių, nei kompetencijų. Todėl siekiame tiksliai išsiaiškinti, kaip numatoma reguliuoti iki tol nereguliuotus visuomenės santykius. Ekspertų prašome įvertinti ir išaiškinti visuomenei, kaip gyvensime ateityje, jeigu šis kontraversiškas projektas bus priimtas”, – sako LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Seimo nariai nori gauti tikslius atsakymus, kaip siūlomas Civilinės sąjungos įstatymas tiesiogiai paveiks teismus, Lietuvos žmonių gyvenimą ir bendras nuotaikas visuomenėje. Taip pat prašoma išanalizuoti ir tiksliai įvertinti galimas grėsmes teismų sistemai, jeigu, pavyzdžiui, siūlomu reguliavimu nepatenkinti asmenys kreiptųsi į tarptautinius teismus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!