- Reklama -

Rugsėjo 7 d. mes bėgame už blaivybę - prisijunk ir tu!

Viso pasaulio lietuviai kiekvieno mėnesio pirmąjį penktadienį kviečiami dalyvauti bėgime už blaivybę, kurio tikslas – palaikyti sveikos, blaivios ir sąmoningos lietuvių tautos idėją. Pirmąjį liepos mėnesio penktadienį, liepos 6 d., Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Vilniuje, Kaune, Alytuje, Palangoje ir Londone įvyko pirmasis bėgimas už Lietuvos blaivybę.

Įžanga į sveikatingumo metus

Dainius Kepenis, Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas, kviesdamas visus pasaulio lietuvius prisidėti prie šio bėgimo, neslepia optimizmo: „2012 m. prasidėjo ketverius metus truksianti Lietuvos sveikatos olimpiada, kuria siekiame sustiprinti Lietuvos gyventojų sveikatą. Be to, Seimas priėmė nutarimo projektą „Dėl 2013 metų paskelbimo Sveikatingumo metais“. Manau, kad šis bėgimas tai – graži įžanga. Tokia iš pačių piliečių kilusi iniciatyva rodo, kad sparčiai keičiasi žmonių požiūris į save ir savo fizinę bei dvasinę sveikatą.“

Tikimasi ir valstybinio sektoriaus dėmesio

Siekiant populiarinti bėgimo idėją, buvo kreiptasi ir į Lietuvos savivaldybes bei Visuomenės sveikatos biurus visoje Lietuvoje. „Visas savivaldybes, visuomenės sveikatos biurus bei kitas atsakingas įstaigas, organizacijas ir visuomeninius judėjimus, besirūpinančius asmenine ir visuomenės sveikata, šiandien pakvietėme asmeniniu pavyzdžiu prisidėti šios gražios inicatyvos ir sutelkti bendruomenę. Tikiu, kad vis daugiau žmonių prisijungs prie bėgimo ir tokiu būdu atkreips likusios visuomenės dalies dėmesį ne tik į blaivų gyvenimo būdą, fizinį aktyvumą, bet ir dvasinės lietuvių kultūros puoselėjimą.“ – sako Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas Aurelijus Veryga.

Siūloma simbolinė 3 km distancija

„Organizuodami bėgimus už blaivybę tikrai nesistengiame nurungti organizuojamų masinių maratonų. Tai pavadinčiau veikiau simboliniu lietuvių susibūrimu, kuris parodo, kad mes tikime šia šalimi, kad jos piliečiai – gyvi. Norime, kad prie bėgimo prisijungtų kuo daugiau žmonių, todėl bėgimo trukmę, distanciją ir maršrutą apsibrėžia patys bėgikai kiekviename taške. Siūlome bėgti ne mažiau 3 km – tiek, kiek milijonų lietuvių yra pasaulyje, tačiau net ir tie, kurie tokio atstumo iki šiol nebuvo įveikę, neturėtų varžytis. Svarbiausia, kad žmonės susiburtų ir skirto laiko sau.“ – sako vienas iš bėgimo iniciatorių Raimundas. „Turiu sveikos, blaivios ir sąmoningos lietuvių tautos viziją. Socialinių tinklų pagalba suradau bendraminčių Lietuvoje ir džiaugiuosi, kad šiandien vyks jau trečiasis bėgimas,“ – mintimis dalinasi lietuvis, šiuo metu laikinai dirbantis ir gyvenantis Londone.

Geras apšilimas prieš Vilniaus maratoną

„Skeptikai sako, kad Vilniaus maratonas užgoš bėgimą už blaivybę, tačiau šis bėgimas nesiruošia konkuruoti su Vilniaus maratonu, dar daugiau manau šis bėgimas bus puikus apšilimas sekmadienį vykstančiam maratonui“ – pažymi besiruošiantis bėgti maratono distanciją kandidatas į Seimo narius, Arminas Mockevičius.

Trečiasis lietuvių bėgimas už blaivybę vyks (rugsėjo 7 d.) 18 val. Vilniuje trasa prasideda Katedros aikštėje, Kaune – Rotušės aikštėje, Londone – Stratford metro stoties prieigose, Klaipėdoje – prie Vasaros estrados, Jurbarke – prie Kultūros centro (fontano).

Daugiau informacijos apie tai socialiniame tinkle Facebook, grupėje „Lietuvių bėgimas už blaivybę“. https://www.facebook.com/groups/lietuviubegimasuzblaivybe/

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!