- Reklama -

Kuršių mariose baigėsi 2011 metų Lietuvos Respublikos burlenčių čempionatas, vainikavęs visas šių metų burlenčių sporto varžybas. Per keletą vėjuotų dienų bei įtemptų kovų mariose ir Baltijos jūroje buvo išaiškinti stipriausieji šalies bangų (angl. Wave), formulės (angl. Formula) ir slalomo rungčių burlentininkai.

Šių metų Lietuvos Respublikos bangų rungties čempionu tapo 46-erių vilnietis Darius Mikelionis, aplenkęs 35-erių metų klaipėdietį Viktorą Šeputą (II vieta) ir 39-erių metų vilnietį Artūrą Morauską (III vieta); formulės ir slalomo čempionu tapo 25-erių metų kaunietis Karolis Sipavičius, aplenkęs abiejų rungčių antrosiose vietose likusį kaunietį Mantą Gresevičių (29 m.), o trečiosiose – kaunietį Giedrių Liutkų (35 m.). Vaikų iki 17 metų slalomo rungtyje stipriausias buvo Gargžduose gyvenantis 16-metis Ignas Drevinskas, aplenkęs 13-mečius vilniečius Luką Namavičių (II vieta) ir Mindaugą Gradauską (III vieta).

“Iš viso per 5 varžybų dienas buvo įvykdyti 56 plaukimai. Nugalėtojai buvo išaiškinti tik paskutinių plaukimų metu, nes įtempta kova virė dėl kiekvieno taško ir kiekvienos pozicijos, – sako VšĮ “Ekstremalus sportas” atstovas ir čempionato vyriausiasis teisėjas Mindaugas Čirvinskas. – Visos rungtys buvo stiprios – dalyvavo pajėgiausi šalies burlentininkai”. Iš viso varžybose dalyvavo per 50 Lietuvos sportininkų ir svečių iš Latvijos.

Anot M. Čirvinsko, šis čempionatas buvo paskutinis burlenčių sporto renginys vykęs poilsio ir laisvalaikio centre “Ventainė”, kur daugiau nei trejus metus buvo įsikūręs VšĮ “Ekstremalus sportas” burlenčių klubas. “Nuo šiol varžybas teks organizuoti kitoje stovykloje, todėl ieškome naujos tinkamos vietos burlenčių klubui bei svarstome pasiūlymus”. VšĮ “Ekstremalus sportas” kasmet organizuoja eilę Lietuvos ir Europos vasaros bei žiemos burlenčių ir jėgos aitvarų čempionatų, tokių kaip “Baltijos taurė”, “Lietuvos taurė” ir kitos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!