- Reklama -

Atlikus tyrimą ir išanalizavus gautus duomenis, nustatytas asmuo, kuris Vilniuje, Kalvarijų turgaus prieigose, platino narkotines medžiagas – kanapes. Sulaikytas ir asmuo, kuris įsigijo kanapių, taip pat pats kanapių platintojas, kuris sulaikymo metu galimai vežė kitam asmeniui narkotinių medžiagų.

Atlikus kratas narkotikų platintojo gyvenamoje vietoje, kitose galimų bendrininkų gyvenamosiose vietose, taip pat nustačius narkotinių medžiagų slėpimo vietas, buvo rasta ir paimta apie 1 500 g kanapių, kurios buvo slepiamos įvairiose vietose, jų svėrimo įranga, pakavimo priemonės, taip pat daugiau nei 30 000 eurų grynųjų pinigų, įtariama, gautų iš kanapių platinimo.

Dėl šios nusikalstamos veikos yra atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 2 d. (Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų). Įtariamajam pagal inkriminuojamą nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

Sulaikytam įtariamajam pareikšti įtarimai, teismas jam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 2 mėnesiams, tad įtariamajam Kalėdų šventes teks sutikti ne namuose.

Rastų kanapių vertė mažmeninėje rinkoje siekia apie 18 000 eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Policijos pareigūnai, atlikdami tokio pobūdžio tyrimus, pastebi, kad asmenys, įsigiję kanapių, galimai suklaidinti viešojoje erdvėje keliamų diskusijų dėl narkotinių medžiagų dekriminalizavimo ar legalizavimo, teigia, kad nieko blogo nepadarė, nes jų veikla yra teisėta.

Policija atkreipia dėmesį ir primena, kad ši veika nėra dekriminalizuota ir už tai baudžiamajame įstatyme yra numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Už neteisėtą narkotinių medžiagų įsigijimą be tikslo jas platinti asmuo baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, už narkotinių medžiagų platinimą – nuo dvejų iki penkiolikos metų laisvės atėmimo.

Vilniaus apskrities VPK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!